Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κατά της αυστηροποίησης του Πειθαρχικού Δικαίου στον δημόσιο τομέα

ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κατά της αυστηροποίησης του Πειθαρχικού Δικαίου στον δημόσιο τομέα

0

Καταγγέλλει κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων και απομάκρυνση αιρετών εκπροσώπων από τα πειθαρχικά συμβούλια

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ξάνθης εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη αναμόρφωση του Πειθαρχικού Δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων, επισημαίνοντας ότι οι νέες διατάξεις αυστηροποιούν υπέρμετρα τις πειθαρχικές διαδικασίες και καταργούν εγγυήσεις υπεράσπισης και αμεροληψίας για τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας, το νομοσχέδιο:

  • Καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας, επιτρέποντας τη διαθεσιμότητα με απλή σύλληψη ή απόδοση ποινικών ή πειθαρχικών κατηγοριών.

  • Διευρύνει το εύρος των πειθαρχικών αδικημάτων και των ποινών, συμπεριλαμβάνοντας ευρύτατα κριτήρια όπως η «αναξιοπρεπής συμπεριφορά», όπου μπορεί να εντάσσονται ακόμη και πολιτική ή συνδικαλιστική δράση.

  • Θεσπίζει το ιδιώνυμο αδίκημα για την αντίθεση στην αξιολόγηση, οδηγώντας σε βαριές ποινές, έως και απόλυση.

  • Απομακρύνει τους Αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων από τα πειθαρχικά συμβούλια και τους αντικαθιστά με νομικούς συμβούλους του κράτους, υπονομεύοντας την αμεροληψία της διαδικασίας.

  • Καταργεί τη δυνατότητα άσκησης ένστασης κατά των αποφάσεων των πειθαρχικών συμβουλίων, υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους σε δαπανηρές και χρονοβόρες δικαστικές προσφυγές.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ξάνθης προειδοποιεί ότι το νέο πειθαρχικό δίκαιο δημιουργεί ένα μηχανισμό φόβου και αποθαρρύνει τη συνδικαλιστική δράση, θέτοντας σε κίνδυνο τη μονιμότητα και την ελευθερία έκφρασης των δημοσίων υπαλλήλων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιαστικά δάση της Ξάνθης λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς

Σε ποια σημεία απαγορεύεται η κυκλοφορία Υψηλός χαρακτηρίζεται ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγ…