Αρχική Ρεπορτάζ Νέα Διοικήτρια στο νοσοκομείο Ξάνθης η Ζωή Κοσμίδου

Νέα Διοικήτρια στο νοσοκομείο Ξάνθης η Ζωή Κοσμίδου

0

Δήλωση Κοσμίδου στο «Ε»: «Όλοι μαζί θα πάμε ένα βήμα μπροστά το νοσοκομείο της Ξάνθης»-Διοικήτρια στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο Κομοτηνής η Ε. Ροφαέλα: «Αντιμετωπίσαμε πολλές δύσκολες στιγμές. Είμαι ικανοποιημένη για το έργο που αφήνω στο νοσοκομείο Ξάνθης»

 

Η Ζωή Κοσμίδου ορκίζεται σήμερα στις 11 το πρωί Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης στην θέση της Έλενας Ροφαέλα που αναλαμβάνει τα ίδια καθήκοντα στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Η  σχετική ΚΥΑ με ημερομηνία 13/8/2025 για το διορισμό τους δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και έτσι μπαίνει τέλος στην διαδικασία αξιολόγησης και διορισμού για τους Διοικητές νοσοκομείων που διήρκησε πάνω από δύο έτη.

Δήλωση Ζωής Κοσμίδου στο «Ε»: «Όλοι μαζί θα πάμε ένα βήμα μπροστά το νοσοκομείο της Ξάνθης»

Η κα Κοσμίδου μιλώντας στο «Ε» σημείωσε ότι είναι μεγάλη τιμή η ανάληψη καθηκόντων στο νοσοκομείο της Ξάνθης και πως έχει μεγάλη αγάπη για τον τόπο μας και πολλή διάθεση να δουλέψει σκληρά «για να γίνουν βήματα μπροστά». όπως σημείωσε, «για το καλό των συμπολιτών μας και να έχουν αυτό που αξίζουν. Πιστεύω πως με την συμβολή και την βοήθεια των εργαζομένων  θα έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα. Όλοι μαζί θα πάμε ένα βήμα μπροστά το νοσοκομείο της Ξάνθης». Η κα Κοσμίδου επιφυλάχθηκε να αναφερθεί στις προτεραιότητές της, όπως και στις ενέργειές της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νοσοκομείου και κυρίως αυτό της υποστελέχωσης, σημειώνονται ότι θα το πράξει αργότερα.

Να σημειώσουμε με ότι η  κα Ζωή Κοσμίδου ήταν πρώτη στους πίνακες αξιολόγησης του Υπουργείου Υγείας, έχει διατελέσει εκτελεστική διευθύντρια της Περιφέρειας ΑΜΘ, ενώ στο παρελθόν υπηρέτησε και στη θέση της διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής.

Διοικήτρια του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής η Έλενα Ροφαέλα

 Ε. Ροφαέλα: «Αντιμετωπίσαμε πολλές δύσκολες στιγμές. Είμαι ικανοποιημένη για το έργο που αφήνω στο νοσοκομείο Ξάνθης»

Καθήκοντα Διοικήτριας του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής αναλαμβάνει η Έλενα Ροφαέλα. Μιλώντας στο «Ε» ανέφερε ότι έχει αποχωρεί με ένα αίσθημα ικανοποίησης αλλά και  χαρμολύπης. Όπως είπε πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας, επικρίθηκε για πολλά ωστόσο θεωρεί ότι το έργο της έχει θετικό πρόσημο: «Αντιμετωπίσαμε πολλές δύσκολες στιγμές. Κάθε μέρα ήταν μια πρόκληση. Παρά τις ατέλειωτες δυσκολίες καταφέραμε να καλύψουμε τα κενά, να σταθούμε όρθιοι. Είμαι ικανοποιημένη για το έργο που αφήνω στο νοσοκομείο Ξάνθης». Σε ανάρτησή της που απαντά σε ανάρτηση του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου η κα Ροφαέλα κάνει ένα μίνι απολογισμό του έργου της και σημειώνει: «

«Από τον Ιανουάριο του 2020 έως και σήμερα, είχα την τιμή και την ευθύνη να υπηρετήσω ως Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Στη διάρκεια αυτών των ετών, κληθήκαμε να διαχειριστούμε πρωτοφανείς προκλήσεις, να λειτουργήσουμε υπό πίεση, να καινοτομήσουμε, να στηρίξουμε την κοινωνία μας σε δύσκολες στιγμές.

Μαζί με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, πετύχαμε πολλά: από τη θωράκιση του συστήματος υγείας την περίοδο της πανδημίας, μέχρι την αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και την προώθηση μιας κουλτούρας συνεργασίας και σεβασμού.

Σε αυτή τη διαδρομή, δεν έλειψαν και οι δύσκολες στιγμές. Υπήρξαν περίοδοι όπου προσωπικά βρέθηκα στο στόχαστρο δημόσιας κριτικής. Σε εκείνες τις στιγμές, επέλεξα να απαντήσω με δουλειά, με συνέπεια, με παρουσία. Κράτησα το βλέμμα στραμμένο στο καθήκον. Αυτές οι στιγμές, όσο σκληρές κι αν ήταν, με διαμόρφωσαν – γιατί μου θύμισαν πως η ουσία της ηγεσίας είναι να στέκεσαι όρθιος, ήρεμος και καθαρός, ακόμη κι όταν γύρω όλα δοκιμάζονται.

Αποχωρώ για να συνεχίσω την πορεία μου σε νέο νοσοκομείο, αλλά κρατώ βαθιά μέσα μου τη διαδρομή που μοιράστηκα με τους ανθρώπους του νοσοκομείου μας – επαγγελματίες με ήθος, πίστη και αφοσίωση στην αποστολή τους.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου, το Υπουργείο Υγείας, την 4η Υγειονομική Περιφέρεια, και – πάνω απ’ όλα – το προσωπικό του Γ.Ν. Ξάνθης. Η Ξάνθη θα είναι για μένα πάντα σημείο αναφοράς, περηφάνιας και βαθιάς συγκίνησης.

Και τέλος, ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που δεν χωρά σε λόγια, στην οικογένειά μου και στους δικούς μου ανθρώπους. Για την υπομονή τους, όταν έλειπα περισσότερο απ’ όσο ήμουν παρούσα. Για την κατανόηση, όταν οι ευθύνες βάραιναν. Για τη στήριξή τους όταν αμφισβητήθηκα, και για τη σιωπηλή τους δύναμη όταν εγώ έπρεπε να σταθώ δυνατή για όλους. Τους οφείλω περισσότερα απ’ όσα φαίνονται – γιατί χωρίς αυτούς, δεν θα είχα αντέξει, ούτε θα είχα φτάσει ως εδώ».

Παραμένουν οι ίδιοι στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Καβάλας Δράμας

Σ’ ότι αφορά τα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας που υπάγονται στην 4η ΥΠΕ: Ανανεώνεται ο διορισμός του κ.  Γκοτσίδη Κωνσταντίνου στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, της κας Καρατζόγλου Θεσσαλονικιά στο νοσοκομείο Δράμας και του κ. Γερόπουλου Αχιλλέα στο νοσοκομείο Καβάλας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θραύση κάνουν οι ελεύθερες παραλίες του νομού μας

Είναι αλλαγή νοοτροπίας ή λόγω ακρίβειας; –  Τιμές Μυκόνου σε οργανωμένη παραλία της…