
Στις τρεις πιο δυναμικά τουριστικά αναπτυσσόμενες περιφέρειες της χώρας μας έχει ενταχθεί η περιφέρειά μας, σύμφωνα με έκθεση του ΙΝΣΕΤΕ
Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΠΑΜΘ, Π. Αρχοντής: «Αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειές μας»
7% αύξηση στις αφίξεις στο αεροδρόμιο της Καβάλας τον φετινό Ιούνιο
Στον χάρτη με τις τρεις πιο δυναμικά τουριστικά αναπτυσσόμενες περιφέρειες της χώρας μας έχει ενταχθεί η περιφέρειά μας, σύμφωνα με έκθεση του ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Μάιος 2025) για το 2024. Ειδικότερα η ΠΑΜΘ κατέλαβε την 3η θέση πανελλαδικά όσον αφορά την ποσοστιαία αύξηση αφίξεων τουριστών το 2024, με +12,7 %, πολύ πάνω από το μέσο όρο της χώρας που ήταν +8,9 % . Επιπλέον βασικά μεγέθη για την ΠΑΜΘ το 2024: Συνολικά 1,44 εκατομμύρια επισκέπτες, έναντι 1,28 εκατομμυρίου το 2023 – αύξηση +12,7 % .
Τουριστικά έσοδα ύψους 386 εκατ. €, +18,3 % σε σχέση με τα 326 εκατ. € του προηγούμενου έτους, τοποθετώντας τη μεταξύ των έξι περιφερειών της χώρας με τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων από τον εισερχόμενο τουρισμό.
Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΠΑΜΘ, Π. Αρχοντής: «Αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειές μας για την ένταξη της περιφέρειάς μας στις αναπτυσσόμενες τουριστικά περιφέρειες»
Την ικανοποίησή του για τα θετικά αποτελέσματα της περιφέρειας μας σε τουριστικές …επιδόσεις εκφράζει ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Παναγιώτης Αρχοντής, επισημαίνοντας πως αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειες της νέας περιφερειακής αρχής που εξ’ αρχής είχε δεσμευτεί με στοχευμένη τουριστική πολιτική να αυξήσει το μερίδιο της ΠΑΜΘ στην τουριστική πίτα της χώρας: « Όλες οι προσπάθειές μας για εξωστρέφεια και ανάδειξη όλου του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειά μας που δεν περιορίζεται μόνο στο μοντέλο «Ήλιος – Θάλασσα» αλλά είναι πολύ ευρύτερο, έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Τα στοιχεία του ΣΕΤΕ δείχνουν ότι είμαστε στις τριες πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες τουριστικά περιφέρειες. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα κυρίως το γεγονός ότι είμαστε στην σωστή κατεύθυνση. Ότι δουλεύουμε χωρίς υπεροψία ή αλαζονεία και παράγουμε αποτέλεσμα».
Να σημειώσουμε ότι εξαιτίας αυτών το αποτελεσμάτων η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης διεκδικεί κορυφαία ευρωπαϊκή διάκριση και συγκεκριμένα τον τίτλο του κορυφαίου αναδυόμενου τουριστικού προορισμού 2025 στα World Travel Awards. Πρόκειται για ένα βραβείο που απονέμεται δια ζώσης και είναι μεγάλη προβολή μόνο και μόνο η συμμετοχή της περιφέρειάς μας.
Στην ίδια κατηγορία συμμετέχουν σπουδαίοι και ανερχόμενοι προορισμοί: Bad Ischl (Αυστρία), Baiao & Sines (Πορτογαλία), Bansko (Βουλγαρία), Bydgoszcz (Πολωνία), Ljubljana (Σλοβενία), Matera (Ιταλία), Mljet (Κροατία), Tartu (Εσθονία).
Η γαστρονομία της ΠΑΜΘ στην μεγάλη έκθεση του Λονδίνου
Ο κ. Αρχοντής κατά την επικοινωνία μας ήταν καθ’ οδόν για το Λονδίνο για την μεγάλη γαστρονομική έκθεση που πραγματοποιείται και στην οποία προκλήθηκε η περιφέρεια μας και θα λάβει μέρος: «Μια έκθεση πολύ υψηλού επιπέδου. Μετά από σχετική πρόταση που μας έγινε θα λάβουμε μέρος και θα αναδείξουμε όλο τον γαστρονομικό πλούτο της περιφέρειάς μας», σημείωσε ο κ. Αρχοντής.
7% αύξηση στις αφίξεις στο αεροδρόμιο της Καβάλας τον φετινό Ιούνιο
Επίσης μας πληροφόρησε ότι η ΠΑΜΘ θα συμμετέχει και στο forum των αεροπορικών εταιρειών που θα πραγματοποιηθεί στην Σεβίλλη. Μια κίνηση στοχευμένη που αποσκοπεί στην αύξηση των αφίξεων: «Τα στοιχεία των αφίξεων είναι ενθαρρυντικά για φέτος. Στο αεροδρόμιο της Καβάλας τον Ιούνιο είχαμε αύξηση 7% σε σχέση με πέρσι , ενώ σε Καβάλα και Θάσο που είναι οι ναυαρχίδες του τουρισμού στην περιφέρειά μας, 18.700 περισσότεροι επισκέπτες τον φετινό Ιούνιο.