
Το Σάββατο και την Κυριακή
Στα βόρεια σύνορα μας με την Βουλγαρία και σε όλη την ορεινή Δράμα εκτείνεται το μοναδικής ομορφιάς δάσος της Ελατιάς ή Καράντερε που είναι το μεγαλύτερο της Ελλάδας με έκταση 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα περίπου.
Στο δάσος της Ελατιάς βρίσκεται το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα δάσος ερυθρελάτης, ενός σπάνιου είδους ελάτου που ευδοκιμεί μόνο στην οροσειρά της Ροδόπης, συνθέτοντας ένα φωτογραφικό πίνακα που θυμίζει περιοχές όπως η Βρετανική Κολομβία στον Καναδά. Δέντρα με ύψος που ξεπερνούν τα 30 μέτρα, ενώ κάποια έχουν φτάσει ακόμα και τα 60 μέτρα, βαριά κρεμαστά κλαδιά και πλούσιο πράσινο των ελάτων δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που χειμώνα-καλοκαίρι δημιουργεί μοναδική αύρα σε κάθε περιπλανώμενο σε αυτήν την όμορφη γωνιά της Ελλάδας.
Ο ΕΟΣ Ξάνθης οργανώνει μια τελευταία για την α΄ περίοδο του 2025 εξόρμηση. Αναχώρηση το Σάββατο στις 15.00 για Δράμα- Σιδηρόνερο- Σκαλωτή- Δασικό χωριό Ελατιάς. Άφιξη-τακτοποίηση, στήσιμο σκηνών- φαγητό-διανυκτέρευση.
Την Κυριακή ανάβαση στην κορυφή Τσάκαλος (1.829 μ.). Η διαδρομή είναι συνολικά 14 περίπου χλμ.και θα ολοκληρωθεί σε περίπου 6-7 ώρες. Το απόγευμα φαγητό και επίσκεψη με τα ΙΧ στο Στραβόρεμα.