Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Εγκρίθηκε η ένταξη τεσσάρων παρεμβάσεων σε προγράμματα μελισσοκομίας

Εγκρίθηκε η ένταξη τεσσάρων παρεμβάσεων σε προγράμματα μελισσοκομίας

0

Καθορίστηκε η συνολική δημόσια δαπάνη 10.795.228 ευρώ

Δρομολογήθηκε η «έγκριση ένταξης Πράξεων και καθορισμός του συνολικού ποσού επιχορήγησης, για την υλοποίηση εγκεκριμένων δράσεων ενίσχυσης του τομέα της μελισσοκομίας στο πλαίσιο των Παρεμβάσεων Π2-55.3, Π2-55.4, Π2-55.6 του ΣΣ ΚΑΠ για το οικονομικό έτος 2025».

Συγκεκριμένα εγκρίνεται η ένταξη των ακόλουθων Πράξεων του εγκεκριμένου Στρατηγικού Σχεδίου για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΣΣ ΚΑΠ), για το οικονομικό έτος 2025, στο πλαίσιο υλοποίησης των εγκεκριμένων παρεμβάσεων ενίσχυσης του τομέα της μελισσοκομίας:

α) Παρέμβαση Π2-55.2 Εχθροί και Ασθένειες Μελισσών – Πρόγραμμα στοχευμένης επιτήρησης και έγκαιρης ανίχνευσης του μικρού σκαθαριού της κυψέλης (Aethina tumida).

β) Παρέμβαση Π2-55.3 Εξορθολογισμός της εποχιακής μετακίνησης μελισσοσμηνών.

γ) Παρέμβαση Π2-55.4 Μέτρα στήριξης για την αύξηση του αριθμού και τους εύρους των αναλύσεων μελιού και μελισσοκομικών προϊόντων από διαπιστευμένα εργαστήρια με στόχο τη διευκόλυνση των μελισσοκόμων στην εμπορία και την αναβάθμιση της αξίας των προϊόντων τους.

δ) Παρέμβαση Π2-55.6 Προώθηση, επικοινωνία και μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένων δράσεων και δραστηριοτήτων παρακολούθησης της αγοράς που αποσκοπούν ιδίως στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών.

Καθορίζεται η συνολική δημόσια δαπάνη 10.795.228 ευρώ και εγκρίνεται επιχορήγηση για την υλοποίηση των εν λόγω Πράξεων για το έτος 2025.

Το 50% της δαπάνης και μέχρι του ποσού των πέντε εκατομμυρίων τριακοσίων ενενήντα επτά χιλιάδων εξακόσια δεκατέσσερα ευρώ (5.397.614 €) βαρύνει τις πιστώσεις του ΠΔΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΣΑΕ 082/7, για το οικονομικό έτος 2025.

Η οικονομική ενίσχυση για την υλοποίηση των εγκριθεισών Πράξεων κατά το προγραμματικό έτος 2025, καταβάλλεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων το αργότερο έως τις 15 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ειδικότητα «Βοηθού Νοσηλευτικής» και τη νέα σχολική χρονιά στη ΣΑΕΚ του Νοσοκομείου

Ενημέρωση για τις προθεσμίες εγγραφών Στην Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε…