Αρχική Ρεπορτάζ “Τaste Xanthi”: Ευκαιρία και κεφάλαιο ο τοπικός γαστρονομικός πλούτος

“Τaste Xanthi”: Ευκαιρία και κεφάλαιο ο τοπικός γαστρονομικός πλούτος

0

Πλήρης ικανοποίηση των διοργανωτών για την ανταπόκριση στην εκδήλωση – Θερμή η υποδοχή επαγγελματιών και πολιτών στην Άντζελα Γκερέκου-Με πρωταγωνιστή τον καβουρμά, προσέφερε λαχταριστές δημιουργίες ο θρακιώτης σεφ Β. Δρίσκας – Ενεργό παρών από τους ξανθιώτες παραγωγούς τοπικών προϊόντων

 

Πλήρης είναι η ικανοποίηση των διοργανωτών για τη γαστρονομική εκδήλωση Taste Xanthi που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Δημοτική Αγορά. Παρουσία πλήθους επαγγελματιών και συμπολιτών, την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, και ο θρακιώτης σεφ Βαγγέλης Δρίσκας ανέλαβε την παρουσίαση εδεσμάτων με πρώτη ύλη, τον εκλεκτό, τοπικό καβουρμά.

Στο προπαρασκευαστικό κομμάτι σημαντική ήταν η συμβολή των σπουδαστών μαθητείας μαγειρικής των ΙΕΚ Δέλτα και των μαθητών του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ MOTIV 8 που ομόρφυναν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Επιχειρήσεις τοπικών προϊόντων, παραγωγοί τυριών, κρασιών και άλλων εδεσμάτων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των τοπικών φορέων για μια κοινή παρουσίαση και προβολή του τοπικού γαστρονομικού πλούτου.

Η ιδέα, όπως είναι γνωστό ανήκει σε τοπικό επαγγελματία της εστίασης, βρήκε στήριξη και «ευήκοα ώτα» στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ξάνθης, το Επιμελητήριο, το δήμο και την Περιφέρεια κι έτσι αποτέλεσε μια γιορτή τοπικών προϊόντων, δημιουργικότητας και έμπνευσης.

Η ίδια η κα Γκερέκου, καλωσόρισε τους επισκέπτες της δράσης και ευχαρίστησε εκπροσώπους αρχών και πολίτες για τη θερμή υποδοχή.

Με επιτυχία σφραγίστηκε η διοργάνωση, που δίνει στους διοργανωτές την ευκαιρία και τη βάση αφενός για να ενδυναμώσουν τη συνεργασία τους και αφετέρου για να υλοποιήσουν τη φιλοδοξία να εδραιώσουν έναν ετήσιο θεσμό, με στόχο την προβολή του τοπικού πολιτισμού και της πλούσιας γαστρονομικής παράδοσης, ώστε η πρωτοβουλία αυτή να μπορέσει να συντελέσει στη γενικότερη τουριστική ενίσχυση της περιοχής, έχοντας ως εφαλτήριο την ιστορία, την παράδοση, τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα, τη μακραίωνη γαστρονομική κληρονομιά.








 

 


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα άρθρα από Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι κτηνοτρόφοι πληρώνουν το «πάρτι» με τα βοσκοτόπια

Α. Λουκμακιάς, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΚ: « Όλη αυτή η υπόθεση έχει ζημιώσει πολύ την κτηνοτρ…