
Η μοναδική περιοχή όπου η επιζωοτία συνεχίζει να καταγράφεται είναι η Ξάνθη, με 91 εστίες συνολικά, εκ των οποίων 34 τον τελευταίο μήνα, και πάνω από 30.000 θανατωθέντα ζώα
Στις 18 Αυγούστου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος ευλογιάς αιγοπροβάτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.
Από τότε, στον Έβρο καταγράφονται 140 εστίες και 29.361 θανατωθέντα ζώα, χωρίς νέα κρούσματα τους τελευταίους πέντε μήνες. Στη Ροδόπη σημειώνονται 63 εστίες και 19.429 θανατωθέντα ζώα, χωρίς κρούσματα τους τελευταίους δύο μήνες και πλέον. Στην Καβάλα υπάρχουν 43 εστίες και 11.152 θανατωθέντα ζώα, χωρίς κρούσματα τον τελευταίο ενάμισι μήνα.
Η μοναδική περιοχή όπου η επιζωοτία συνεχίζει να καταγράφεται είναι η Ξάνθη, με 91 εστίες συνολικά, εκ των οποίων 34 τον τελευταίο μήνα, και πάνω από 30.000 θανατωθέντα ζώα.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ, Νίκος Φωτεινιάς, ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Κομοτηνής ότι εντοπίστηκαν μη σύννομες ενέργειες από δύο κτηνοτρόφους, που αφορούν παραβίαση των μέτρων βιοασφάλειας.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν κατηγορία για εν γνώσει διασπορά του ιού της ευλογιάς. Η υπόθεση διερευνάται από αρμόδια επιτροπή της Διεύθυνσης Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και έχει προωθηθεί στην οικεία Εισαγγελική Αρχή.