Αρχική Ρεπορτάζ Buzz and Bloom: Όταν τα φυσικά καλλυντικά φέρνουν σε επαφή τα παιδιά με τη χημεία

Buzz and Bloom: Όταν τα φυσικά καλλυντικά φέρνουν σε επαφή τα παιδιά με τη χημεία

0

Η ιδέα για τη δημιουργία της εικονικής επιχείρησης ανήκει στον κ. Παπουτσή στην προσπάθεια να εκτιμήσουν τα παιδιά όσα καλά μας προσφέρει η φύση και από την άλλη να συνεργαστούν, ώστε να φτιάξουν κάτι από κοινού

Μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης δημιούργησαν τα φυσικά καλλυντικά «Buzz and Bloom», υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Χημείας, κ. Ιωάννη Παπουτσή, και της φιλολόγου, κ. Παρασκευής Ευθυμίου. Το ιδιαίτερο αυτής της πρωτοβουλίας είναι ότι τα έσοδα από την πώληση των προϊόντων διατίθενται σε κοινωνικούς σκοπούς.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους προϊόντα και να γνωρίσουν από κοντά όλα τα στάδια λειτουργίας μιας επιχείρησης, από την παραγωγή έως την πώληση. Παράλληλα, έμαθαν πόσο σημαντική θέση κατέχει ο εθελοντισμός στη ζωή όλων μας.

Μία εικονική επιχείρηση παρασκευής καλλυντικών από φυσικά προϊόντα φέρνει πιο κοντά τα παιδιά με τη χημεία και την φύση

Η καθηγήτρια Παρασκευή Ευθυμίου ανέφερε στο «Ε» ότι η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε πέρυσι στο σχολείο, βασισμένη σε μια ιδέα του κ. Παπουτσή, την οποία υποστήριξε με ενθουσιασμό.
«Ο κ. Παπουτσής επιδίωξε να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τη χημεία με έναν πιο δημιουργικό τρόπο, συνδέοντας παράλληλα τη γνώση με τη φύση. Σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε μια εικονική επιχείρηση παρασκευής καλλυντικών από φυσικά υλικά, με στόχο οι μαθητές να εκτιμήσουν τα δώρα της φύσης και να συνεργαστούν για να φτιάξουν κάτι καινοτόμο και διαφορετικό από την καθημερινή πίεση του σχολείου», τόνισε.

Έντονο και το στοιχείο του εθελοντισμού

Παράλληλα, σημείωσε πως το εγχείρημα αποτέλεσε μια ευκαιρία για τα παιδιά να καλλιεργήσουν επιχειρηματικό πνεύμα και να δουν στην πράξη πώς υλοποιείται μια ιδέα, ποιες παράμετροι πρέπει να ληφθούν υπόψη και τι απαιτείται ώστε να επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα.

«Πέρα από αυτό, σκεφτήκαμε κάτι που τα παιδιά αγκάλιασαν με θέρμη: να διαθέσουμε τα κέρδη μας σε οργανώσεις και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εθελοντισμού, προσφέροντας έτσι βοήθεια σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη», εξήγησε η κ. Ευθυμίου.

«Επικοινωνούσαν μεταξύ τους και συνεργάστηκαν οι μαθητές»

Όσον αφορά την προσέλευση των μαθητών, η κ. Ευθυμίου τόνισε πως ήταν μεγάλη τόσο πέρυσι όσο και φέτος.

«Ερχόμασταν στο σχολείο πολλές ώρες και μέρες πέρα από τα μαθήματα. Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν πολύ, επικοινωνούσαν μεταξύ τους και συνεργάστηκαν αρμονικά. Επισκεφθήκαμε την Τράπεζα της Αγάπης, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ξάνθης και συμμετείχαμε στο πασχαλινό bazaar», πρόσθεσε.

Σημαντική η υποστήριξη από τους συναδέλφους-εκπαιδευτικούς και από την διευθύντρια

Κλείνοντας, η κ. Ευθυμίου ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία: τον σύλλογο καθηγητών, τους εκπαιδευτικούς-συνάδελφους και, φυσικά, τη διευθύντρια κ. Λαμπάκη για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξή της

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Μιρέιγ Ελ Σαΐντ από την Ξάνθη: «Η Γάζα δεν είναι ζώνη πολέμου – είναι ζώνη γενοκτονίας»

O λόγος που έρχεται στη Ξάνθη είναι μια επιστολή που έλαβε από τους μαθητές του 3ου Γυμνασ…