Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αίτημα για ένταξη των μελών ΔΕΠ του ΔΠΘ στο επίδομα παραμεθορίου καταθέτει ο Θ. Ξανθόπουλος

Αίτημα για ένταξη των μελών ΔΕΠ του ΔΠΘ στο επίδομα παραμεθορίου καταθέτει ο Θ. Ξανθόπουλος

0

Αναφορά στη Βουλή για τις διεκδικήσεις του Συλλόγου ΔΕΠ της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και την απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ

Την ένταξη των μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο επίδομα παραμεθορίου ζητά με Αναφορά στη Βουλή ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Η Αναφορά βασίζεται στο ψήφισμα του Ενιαίου Συλλόγου ΔΕΠ της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και στη σχετική απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ.

Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι η οικονομική ενίσχυση αποτελεί προϋπόθεση για τη στήριξη των περιφερειακών πανεπιστημίων και του διδακτικού τους προσωπικού. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς λόγους και στη σημασία οικονομικών κινήτρων για την παραμονή και προσέλκυση επιστημόνων στα ιδρύματα της περιφέρειας.

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι το επίδομα παραμεθορίου ήδη καταβάλλεται σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων του Δημοσίου και ζητά την επέκτασή του στα μέλη ΔΕΠ που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές. Επιπλέον, επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης των παροχών στέγασης και σίτισης προς τους φοιτητές.

Ο βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς ενημέρωση για τις ενέργειες που προτίθενται να αναλάβουν σχετικά με το αίτημα, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για θέμα που σχετίζεται με τη λειτουργία και τη στελέχωση των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης στην περιφέρεια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντιπολεμική συγκέντρωση στην Ξάνθη: «Ούτε ορμητήριο του ΝΑΤΟ, ούτε θύτης άλλων λαών»

Μαζική συμμετοχή φοιτητικών και εκπαιδευτικών συλλόγων στην κινητοποίηση ενάντια στην εμπλ…