
Ακόμη το ψάχνουν
Το γεγονός έγινε γνωστό σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αναφέρομαι στο μπλακ-άουτ που συνέβη σε Ισπανία και μερικώς στην Πορτογαλία.
Οι αρμόδιες αρχές των χωρών αυτών ακόμη ψάχνουν για να διαπιστώσουν την αιτία. Το πού οφείλεται αυτή η μεγάλη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που έθεσε εκτός λειτουργίας τα πάντα για αρκετές ώρες.
Ουσιαστικά «μαύρισε» κάθε λειτουργία, διότι δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα. Και σύγχρονη κοινωνία χωρίς ρεύμα σημαίνει ακινησία, μη λειτουργία, μη επικοινωνία.
Όμως, εκείνο που ακόμη δεν έγινε επισήμως γνωστό είναι η αιτία που προκάλεσε όλη αυτή τη αναστάτωση. Οι αρμόδιες αρχές ψάχνουν χωρίς να αποκλείουν τίποτε. Κι αυτό όντως είναι ένα μυστήριο.
Γ.Δ.
Άρχισαν τα όργανα
Το έχω γράψει και υποστηρίξει ότι για το νερό θα γίνουν πόλεμοι. Εντάξει σε εμάς εδώ στην όμορφη Ελλάδα δεν πρόκειται να έχουμε εύκολα περιφερειακούς εμφυλίους για το νερό, όμως ήδη άρχισαν να παίζουν τα όργανα για την έλλειψη νερού.
Ξεκίνησαν από νησιά, κάποιες άλλες περιοχές και ζητούν να κηρυχθούν σε κατάσταση κινδύνου, διότι υπάρχει έλλειψη νερού.
Έλλειψη για τα χωράφια, έλλειψη σε τουριστικές περιοχές για τους τουρίστες, έλλειψη νερού από παντού τα μηνύματα.
Οι βροχές και τα χιόνια τελικά δεν κάλυψαν τις ανάγκες και σε λίγο θα υπάρξει έλλειψη πόσιμου νερού, οπότε τότε θα αρχίσουν τα δράματα. Κι αυτό διότι κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση δεν σκέφτηκαν εγκαίρως να αντιμετωπίσουν το θέμα. Και το θέμα βέβαια λύνεται με μικρά φράγματα, με λιμνοδεξαμενές και με ορθολογικό τρόπο, συγκέντρωση και αξιοποίηση του νερού που σήμερα χύνεται στη θάλασσα!
Το προβλέπειν λείπει από τους αρμόδιους σε τούτο τον τόπο.
Γ.Δ.
Αυτοί είμαστε Ι
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από την στάση των αστικών γραμμών στην πλατεία Αλ. Μπαλτατζή.
Στην στάση αυτή που πριν λίγους μήνες τοποθετήθηκε, κάποιος ανεγκέφαλος συμπολίτης, τοποθέτησε για άγνωστους λόγους μία παλέτα!!
Το γιατί το έκανε, άγνωστο. Τι ήθελε να δείξει επίσης άγνωστο. Εκείνο που έχει σημασία είναι η υπηρεσία του δήμου να απομακρύνει άμεσα το αντικείμενο της παρέμβασης, αλλά και να συστήσει τους εκεί συχνάζοντες να συμπεριφέρονται διαφορετικά απ’ ότι σήμερα συνηθίζουν…
Γ.Δ.
Αυτοί είμαστε ΙΙ
Αγκαλιές, φιλιά αποχαιρετισμού έχω συναντήσει όταν ένα αγαπημένο πρόσωπο αναχωρεί για το εξωτερικό, για ταξίδι σε άλλον τόπο για μεγάλο χρονικό διάστημα επίσης. Όμως αποχαιρετισμό από συγγενείς και φίλους για το ότι φεύγει για τις… φυλακές, πρώτη φορά το είδα προχθές έξω από το δικαστικό μέγαρο Ξάνθης.
Το δικαστήριο έβγαλε την απόφασή του και ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος. Η ποινή περιλάμβανε φυλάκιση. Και έπρεπε να υλοποιηθεί άμεσα. Έτσι, ο ένοχος συνοδευόμενος από τους αστυνομικούς, πριν μπει στο αυτοκίνητο, έγινε αντικείμενο αποχαιρετισμού από συγγενείς και φίλους, με αγκαλιές και φιλιά.
Αυτοί είμαστε. Ο Δροσερίτης οδηγήθηκε στην φυλακή τιμώμενος κατά κάποιον τρόπο. Άλλα ήθη, άλλες αντιλήψεις, άλλες λειτουργίες.
Γ.Δ.
Για την Ουκρανία Ι
Δύο πολεμικές εστίες συνεχίζουν να υφίστανται. Αυτή στην Γάζα με επιτιθέμενο το Ισραήλ και η δεύτερη στην Ουκρανία.
Ας πούμε λίγα πράγματα για την Ουκρανία η οποία τελείως άδικα και χωρίς να φταίει δέχτηκε επίθεση από τη Ρωσία.
Γι’ αυτό η Ουκρανία είναι βαριά αδικημένη χώρα, με ευθύνη αυτών που ανέλαβαν να την υπερασπιστούν. Δείτε πως αδικήθηκε, ξεγελάστηκε και τώρα βομβαρδίζεται κιόλας.
Με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και το τέλος του ψυχρού πολέμου η Ουκρανία διέθετε 5.000 πυρηνικά όπλα. Ήταν η τρίτη χώρα μετά από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, σε ισχύ πυρηνικών. Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, έπεισαν τους Ουκρανούς να επιστρέψουν στη Ρωσία το πυρηνικό οπλοστάσιό τους με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας εδαφών και από τους τρεις.
Γ.Δ.
Για την Ουκρανία ΙΙ
Η συμφωνία υπογράφτηκε τον Δεκέμβριο του 1994 και προέβλεπε:
*Να υπάρξει σεβασμός στην ανεξαρτησία, στην κυριαρχία και στα υπάρχοντα σύνορά της.
*Να μην υπάρξει απειλή ή χρήση βίας κατά της εδαφικής ακεραιότητάς της.
*Άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας για παροχή βοήθειας στην Ουκρανία εάν γίνει θύμα επιθετικής πράξης.
*Να μην χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα εναντίον τους.
Την αδιανόητη αυτή συμφωνία προώθησαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ, δίνοντας πυρηνική ισχύ στη Ρωσία, που τότε είχε καταρρεύσει και αφαιρώντας πλήρως στρατιωτική δύναμη από την Ουκρανία. Αν η Ουκρανία είχε πυρηνικά δεν θα κινδύνευε ποτέ από εισβολή.
Αυτή την συμφωνία εκμεταλλεύτηκε αργότερα ο Πούτιν ανερχόμενος στην εξουσία από το 1999 και με όνειρο να επαναφέρει στη Ρωσία τα εδάφη της Σοβιετικής Ένωσης. Πίστευε ότι μία Ουκρανία χωρίς πυρηνικά δεν θα του αντισταθεί.
Οι Ουκρανοί αντιστάθηκαν αλλά πλήρωσαν και πληρώνουν βαρύ τίμημα.
Γ.Δ.
Νέο κατάστημα ΔΕΗ
Σε λίγες ημέρες, αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες στον χώρο που έχει ενοικιαστεί, η ΔΕΗ θα προσφέρει σ’ αυτόν τις υπηρεσίες της προς τους πελάτες της.
Το νέο κατάστημα βρίσκεται στην οδό Βόγδου στο πρώην υποκατάστημα της Eurobank, σε μικρή απόσταση από την κεντρική πλατεία. Το ποιες υπηρεσίες θα προσφέρει το νέο κατάστημα της ΔΕΗ;
Τις ίδιες που προσφέρει σήμερα, δηλαδή ως παροχές ηλεκτρικής ενέργειας να προσελκύσει νέους πελάτες και να εξυπηρετήσει παλιούς.
Και μία διευκρίνηση: Τα γραφεία τα γνωστά στην οδό Ύδρας θα μεταφερθούν και ως εκ τούτου σύντομα θα αποχωρήσουν από εκεί.
Γ.Δ.
Tο θέμα στη Βουλή
Το θέμα έχει πλέον γίνει ιδιαίτερα σοβαρό και απασχολεί μεγάλο αριθμό συμπολιτών οι οποίοι έχουν μήνες τώρα (πάμε για χρόνια), που περιμένουν να ολοκληρωθούν οι εργασίες του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Ξάνθης.
Οι Ξανθιώτες, λοιπόν ζώντας σε μία συνεχιζόμενη αναμονή που έχει μεταβληθεί σε απαράδεκτα ψέματα ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί το δίκτυο, κι αφού διαψεύστηκαν, ζητούν επίσημα την βοήθεια των βουλευτών των κομμάτων. Θέλουν να ενημερωθεί η Βουλή για την κοροϊδία που συμβαίνει στην Ξάνθη, να ενημερωθεί το αρμόδιο υπουργείο και να δοθεί λύση. Άνθρωποι οι οποίοι περιμένουν χρόνια για να ολοκληρωθεί το έργο μετά την αποχώρηση της εταιρείας ΑΚΤΩΡ από το έργο στο οποίο είχε επιλεγεί στον σχετικό διαγωνισμό. Μετά την αποχώρηση αυτή εμφανίστηκαν κατά καιρούς διάφοροι εργολάβοι που έσκαψαν για λίγες ημέρες και στη συνέχεια τα παρατούσαν.
Αυτή την κοροϊδία επιθυμούν οι συμπολίτες να σταματήσει και να δεσμευτεί το υπουργείο να βρεθεί μία αξιόπιστη λύση.
Κι αυτή την παρέμβαση οφείλουν να την κάνουν οι βουλευτές του νομού. Ακόμη και ο κυβερνητικός…
Γ.Δ.