Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανδρουλάκης για Ομάδα Αλήθειας: «Σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος θα είχε πέσει η κυβέρνηση»

Ανδρουλάκης για Ομάδα Αλήθειας: «Σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος θα είχε πέσει η κυβέρνηση»

0

Η Νέα Δημοκρατία και το ζήτημα της βίας στα πανεπιστήμια βρέθηκαν στο επίκεντρο των δηλώσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις γύρω από την Ομάδα Αλήθειας και τη σύνδεσή της με τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα είχε παραιτηθεί σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος. Όπως ανέφερε, υπάρχει έμμεση χρηματοδότηση του κόμματος της ΝΔ από το κράτος και ιδιώτες, χωρίς να έχει υπάρξει αντίδραση, ενώ υποστήριξε πως πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση για τις ευθύνες του Κώστα Καραμανλή στην τραγωδία των Τεμπών.

Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει προανακριτική επιτροπή για κακουργηματικές πράξεις σε σχέση με την υπόθεση των Τεμπών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος θα είχε πέσει η κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στα περιστατικά βίας στα πανεπιστήμια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός του για την ανάγκη λύσεων. Υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει σπαταλήσει πόρους χωρίς αποτέλεσμα, αναφερόμενος ειδικότερα στην αποτυχία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επαναφέρει τις ευθύνες στην αντιπολίτευση, παρά την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση.

Σχετικά με το κοινωνικό πρόβλημα των χαμηλών μισθών και της ακρίβειας, ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε το επίδομα ενοικίου ως «παυσίπονο» που δεν λύνει το στεγαστικό πρόβλημα, τονίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού του κράτους και αύξηση των μισθών.

Για τις μελλοντικές εκλογές, δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ αναμένει να κερδίσει μεγαλύτερη δυναμική, προσφέροντας λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και επισημαίνοντας τη διαφορά της πολιτικής του από την τακτική του φόβου που επιχειρεί να καλλιεργήσει η ΝΔ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δέκα ένοχοι για την τραγωδία στο Μάτι – Έντεκα απαλλαγές στο Εφετείο

Προθεσμία ενός έτους μέχρι την αμετάκλητη απόφαση για την παραγραφή των πλημμελημάτων Επτά…