
Για τη ζύμη:
-160 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
-80 ml ελαιόλαδο
-100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-1, 5 κ.γ. baking powder
για τη γέμιση:
-100 γρ. φέτα
-150 γρ. τυρί cottage
-1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
για το άλειμμα:
-1 αυγό
-2 κ.σ. νερό
Φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμαράκι μαλακό που δεν κολάει στα χέρια.
Ρίχνουμε στο μούλτι τη φέτα, το τυρί cottage και το γιαούρτι και τα χτυπάμε καλά.
Σχηματίζουμε 15 μπαλάκια ζύμης κι ανοίγουμε με το χέρι, βάζουμε στο κέντρο λίγη γέμιση και κλείνουμε καλά με τα χέρια. Τοποθετούμε τα πιτάκια μας στο ταψί του φούρνου που έχουμε βάλει λαδόκολα και πιέζουμε με το πιρούνι να κλείσει καλά και να μην χυθεί η ζύμη.
Αφού φτιάξουμε όλα τα τυροπιτάκια με τον τρόπο αυτό φτιάχνουμε ένα μείγμα με το αυγό και το νερό και τα αλείφουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε ζεστά ή και κρύα.