Αρχική Ρεπορτάζ Το 4ο ΓΕΛ Ξάνθης μια ανάσα από την τελική φάση του 1ου Πανελλήνιου και Παγκύπριου Διαγωνισμού Σχολικών Εφημερίδων

Το 4ο ΓΕΛ Ξάνθης μια ανάσα από την τελική φάση του 1ου Πανελλήνιου και Παγκύπριου Διαγωνισμού Σχολικών Εφημερίδων

0

Με την εφημερίδα «Τεσσερ4μισι» βρίσκεται στη λίστα των 22 μαθητικών εφημερίδων που θα διεκδικήσουν τα τρία πρώτα έπαθλα στο «Βήμα των Μαθητών» – Ο διευθυντής του σχολείου, Εμμανουήλ Λυρατζόπουλος μιλά στο «Ε» και καλεί όσους και όσες επιθυμούν να στηρίξουν με ψηφοφορία από 26 Μαρτίου μέχρι και 11 Απριλίου

Μετά από πολλές εβδομάδες αναμονής, έφτασε η μεγάλη στιγμή! Το 4ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης βρίσκεται στην τελική λίστα με τις 22 μαθητικές εφημερίδες για τον 1ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό Σχολικών Εφημερίδων «Το Βήμα των Μαθητών». Είμαστε πλέον στην τελική ευθεία, στην τελική φάση του διαγωνισμού ευχόμενοι κάθε επιτυχία σε παιδιά και εκπαιδευτικούς του 4ου ΓΕΛ επισημαίνοντας συνάμα πόσο σημαντική είναι η βοήθεια του ξανθιώτικου αναγνωστικού κοινού, που θα επιλέξει το «Τεσσερ4μισι».

Μέσα από μια εντυπωσιακή συμμετοχή 133 σχολείων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, αναδείχθηκε η τελική λίστα με τις 22 μαθητικές εφημερίδες που θα διεκδικήσουν τα τρία πρώτα έπαθλα σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο. Το 4ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης βρίσκεται ανάμεσα στα σχολεία της παραπάνω λίστας με την εφημερίδα «Τεσσερ4μισι» και χρειάζεται την ψήφο όλων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην τελική φάση του διαγωνισμού, που διοργανώνεται από την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ». Η διαδικασία είναι απλή και σύντομη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όσες και όσους επιθυμούν να στηρίξουν τη συμμετοχή του 4ου ΓΕΛ Ξάνθης.

Η ψηφοφορία θα έχει περιορισμένη διάρκεια, από 26/3 μέχρι και 11/4/2025, γι’ αυτό έχει σημασία να μη χάσουμε την ευκαιρία να ενισχύσουμε την προσπάθεια των μικρών δημοσιογράφων της πόλης μας. Όσοι και όσες θέλουν να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία μπαίνουν στον σύνδεσμο: https://www.tovima.gr/tovimatonmathiton και ακολουθείτε τις οδηγίες.

47 μαθητές και 5 καθηγητές στη συντακτική ομάδα του 4ου ΓΕΛ

Συμπληρωματικά, ο διευθυντής του σχολείου, Εμμανουήλ Λυρατζόπουλος, δηλώνει:

«Πέρυσι, με κάλεσαν τηλεφωνικά από το ‘’ΒΗΜΑ’’ και μου ζήτησαν να δημιουργήσω μία μαθητική εφημερίδα για την Ξάνθη. Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο, η δημοσιογραφική ομάδα, τα παιδιά μας, κατάφεραν, μέσα σε τρεις εβδομάδες, να γράψουν μία εφημερίδα, η οποία ήταν πολύ αξιόλογη. Με αφορμή αυτό το γεγονός, αποφάσισα να συγκροτήσω μία δημοσιογραφική ομάδα στο σχολείο και από την αρχή της χρονιάς τους παρότρυνα να συμμετάσχουν σε αυτόν τον διαγωνισμό. Συνολικά, η ομάδα αποτελείται από 47 μαθητές και πέντε καθηγητές».

«Σημειώνει, μάλιστα, πως ο διαγωνισμός αφορά τις μαθητικές εφημερίδες από Ελλάδα και Κύπρο, με 133 συμμετοχές, και η ομάδα του 4ου ΓΕΛ βρέθηκε ανάμεσα στις 22 καλύτερες. Στη συνέχεια, μέσω ψηφοφορίας και επιτροπής, θα βραβευτούν οι τρεις καλύτερες εφημερίδες.

«Φέτος, μας κάλεσαν το Mega και το ΒΗΜΑ στην Αθήνα στις 17 Μαρτίου. Μας ξενάγησαν για έξι ώρες, δείχνοντάς μας πώς γράφεται ένα άρθρο και πώς προκύπτει η εφημερίδα. Ήταν η πρώτη φορά που φιλοξένησαν σχολείο, γεγονός που αποτελεί μεγάλη τιμή. Η φιλοξενία τους ήταν άψογη. Την ώρα των ειδήσεων, τα παιδιά βρέθηκαν πίσω από τις κάμερες, κάτι που αναμφισβήτητα ήταν εντυπωσιακό», δηλώνει ο κ. Λυρατζόπουλος.

Κέρδισε η αυθεντικότητα στον λόγο των παιδιών

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ήθελε να δημιουργήσει μία μαθητική εφημερίδα, κυρίως για θέματα που αφορούν τα παιδιά και το σχολείο. Με την ευκαιρία αυτή, πραγματοποιήθηκε και ο διαγωνισμός. Τονίζει πως αυτό που εντυπωσίασε ήταν η αυθεντικότητα των άρθρων τους, καθώς δεν υπήρξε προσπάθεια για εντυπωσιασμό. Αντιθέτως, ο λόγος των παιδιών ήταν απλός και κατανοητός. Άλλωστε, αυτό ακριβώς ήθελαν να δουν στην ουσία: πώς γράφουν τα παιδιά και όχι πώς γράφει ένας ενήλικας ή κάποιος με καλύτερες ικανότητες στη συγγραφή.

Συντακτική Ομάδα: Εύα Αλεξιάδου, Μαρία Αναστασιάδου, Ασημίνα Αργυροπούλου, Στέλλα Βεργίδου, Άγγελος Γεωργιάδης, Χρύσα Γιαννακούδη, Φώτης Θεοδωρίδης, Δέσποινα Θεοδωρίδου, Ιωάννα Κετίπη, Κωνσταντίνος Κετίπης, Κωνσταντίνος Κοψίδας, Αναστασία Κωστικίδου, Ευγενία Λαζαρίδου, Σοφία Λάκκα, Αντριάνα Λατίφι, Κωνσταντίνα Μακρή, Σοφία Μανουσαρίδου, Ιρέμ Μεμέτ Ογλού, Εύα Μεχραμπιάν, Κυριάκος Μιχαηλίδης, Χρύσα Μπάτζιου, Άγγελος Μπολοβίνος, Δημήτρης Ναλμπάντης, Αρτενίσα Ντούνγκου, Βασίλης Πάγγος, Τάσος Πάντζος ,Βαγγέλης Πάντζος, Κώστας Παπαβασίλης, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, Νιόβι Παπαδοπούλου, Ελισάβετ Παπαδοπούλου, Αναστάσης Παρασκευόπουλος, Βασιλεία Πολυχρόνη, Ζωή Σελβιέρογλου, Φατιμά Σεχ Ογλού, Ειρήνη Σιδηροπούλου, Ευτυχία Σουρουτζίδου, Γιώργος Στυλιανίδης, Χρίστος Συμεωνίδης, Μαρία Τζανετάκου, Σοφία Τοφέα, Βαλέρια Τσμούτοβα, Στάθης Τσούλφας, Ελένη Χαραλαμπίδου, Κωνσταντίνα Χαρισιάδου, Μαρία Χασάπη, Γιάννης Χριστοφορίδης

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αναστάσιος Αθανασιάδης, Ευριπίδης Θεμελής, Εμμανουήλ Λυρατζόπουλος, Κυριακή Τσικρίκη, Δέσποινα Φυλαχτάκη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η πρώτη χειρουργική κρανιακή επέμβαση έγινε στα Άβδηρα του 7ου αιώνα π.Χ

Από άγνωστο γιατρό της Ιατρικής Σχολής της Ιωνίας, προκάτοχο του Ιπποκράτη – Ο σκελετός τη…