Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό της Ρουμανίας και Βουλγαρίας ήρθαν μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ

Σε επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό της Ρουμανίας και Βουλγαρίας ήρθαν μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ

0

Άκουσαν για τις σύγχρονες εξελίξεις σ΄ αυτές τις χώρες κι ενίσχυσαν τις ψηφιακές δεξιότητές τους

Το 2ο ΕΠΑΛ Ξάνθης πραγματοποίησε με επιτυχία πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία (22-26/2/25), στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Ταξιδεύω – Δημιουργώ Ψηφιακά Έργα», «Μνημεία Πολιτισμού από το Χθες στο Σήμερα», «Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική» και «Περιβάλλον, Μνημεία, Ιστορία: Διαδρομές Στον Χρόνο Και Στον Τόπο».

Η εκδρομή είχε ως στόχο την επαφή των μαθητών με την ιστορία, τον πολιτισμό, τη σύγκριση διαφορετικών πολιτισμών και ιστορικών περιόδων, αλλά και τις σύγχρονες εξελίξεις σ΄ αυτές τις χώρες, καθώς και την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων τους μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες.

Η αποστολή του σχολείου γνώρισε σημαντικά πολιτιστικά και ιστορικά σημεία σε ένα απόλυτα χιονισμένο περιβάλλον, το οποίο απόλαυσαν οι μαθητές! Αρχικά, στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι, μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το Παλάτι του Κοινοβουλίου (το δεύτερο μεγαλύτερο διοικητικό κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο), το Ιστορικό Κέντρο – Lipscani, το Ρουμανικό Αθηναίο, το Μουσείο του Χωριού (ένα υπαίθριο μουσείο με αυθεντικά παραδοσιακά σπίτια και αγροκτήματα από όλη τη Ρουμανία), το Πατριαρχείο Βουκουρεστίου, αλλά και το Κάστρο του Κόμη Δράκουλα στο Μπραν, το Κάστρο Peles, το Μπρασόβ με τη γραφική παλιά πόλη και τη γοτθική Μαύρη Εκκλησία, ενώ παράλληλα ήρθε σε επαφή με το Ελληνικό Σχολείο «ΑΘΗΝΑ», όπου έτυχε θερμής υποδοχής!

Στη συνέχεια, κατά την παραμονή στη Σόφια της Βουλγαρίας, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον Καθεδρικό Ναό Αλεξάντερ Νέφσκι (το πιο εμβληματικό μνημείο της πόλης), στη Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου, στην Εκκλησία της Αγίας Σοφίας (από την οποία πήρε το όνομά της η πόλη), στο ιστορικό κέντρο της με το Εθνικό Θέατρο και το Κοινοβούλιο. Στην επιστροφή, οι ξεναγήσεις ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψη στο Μοναστήρι της Ρίλα, το σημαντικό αυτό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Την 100μελή αποστολή συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί: Νίκος Αμοιρίδης, Ιερόθεος Παναγιωτίδης, Φανή Κυριακίδου, Πρόδρομος Παπαϊωάννου, Αναστασία Αμανατίδου, Χρύσα Ράπτη και Εύη Κριτσόβα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προετοιμασίες για το Πάσχα στο ΕΕΕΕΚ Ξάνθης

Μαθητές έβαψαν τα αυγά τους και έκαναν τα πασχαλινά τσουρέκια τους στο πλαίσιο του εργαστη…