Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνεδρίαση με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη και το Βυζάντιο στην Αλεξανδρούπολη: 1.000 μαθητές από όλη τη χώρα συζήτησαν για το μέλλον και το παρελθόν

Συνεδρίαση με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη και το Βυζάντιο στην Αλεξανδρούπολη: 1.000 μαθητές από όλη τη χώρα συζήτησαν για το μέλλον και το παρελθόν

0

Η Αλεξανδρούπολη υποδέχθηκε το πρώτο μαθητικό συνέδριο, όπου μαθητές από όλη τη χώρα συναντήθηκαν για να αναλύσουν τις επιρροές του Βυζαντίου και τη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης στην κοινωνία του σήμερα

Στην Αλεξανδρούπολη, ο Έβρος έγινε το κέντρο συνάντησης για 1.000 μαθητές από 40 σχολεία της χώρας, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρώτο μαθητικό συνέδριο με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη και το Βυζάντιο. Το συνέδριο, που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, είχε ως κύριες θεματικές ενότητες «Βυζάντιο: Επιδράσεις και Αντανακλάσεις στο Σήμερα» και «Τεχνητή Νοημοσύνη: Εξερευνώντας την Κοινωνία, την Οικονομία και την Τεχνολογία».

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, χαιρέτισε το συνέδριο, τονίζοντας τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της συμμετοχής των μαθητών από την ακριτική περιοχή του Έβρου στα εθνικά εκπαιδευτικά δρώμενα, αναφέροντας ότι «η παρουσία 40 σχολείων και 1.000 μαθητών από όλη την Ελλάδα καταδεικνύει την επιτυχία του συνεδρίου».

Ο Θανάσης Καραφύλλης, πρόεδρος του παιδαγωγικού τμήματος Δ.Π.Θ., ανέφερε ότι οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου περιλάμβαναν τη μελέτη του Βυζαντίου και τις σύγχρονες ανακλάσεις του, καθώς και την εξερεύνηση του κόσμου της τεχνητής νοημοσύνης και τις εφαρμογές της σε κοινωνικό, οικονομικό και τεχνολογικό επίπεδο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης: «Η κυβέρνηση της ΝΔ εκθέτει το ΕΣΥ με τις ακατάλληλες συνθήκες μεταφοράς ασθενούς»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοίνωσής του, κατηγορεί την κυβέρνηση για την πλήρη υποβάθμιση του δημόσ…