Αρχική Ρεπορτάζ Όχι άμεση αξιοποίηση στο ακίνητο της ΣΕΒΑΘ

Όχι άμεση αξιοποίηση στο ακίνητο της ΣΕΒΑΘ

0

Η εταιρεία έχει άλλες προτεραιότητες, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του «Ε»-Δεν θα γίνει εργοστάσιο  – Καταβλήθηκε το πλειστηρίασμα – Το success story του Ομίλου Σαράντη

 

Μια νέα προοπτική ανοίγεται για το ακίνητο της ΣΕΒΑΘ μετά από 17 ολόκληρα χρόνια πλήρους ερημοποίησης. Από την περασμένη Τετάρτη έχει περάσει και επίσημα πλέον  στα  χέρια των Αδελφών Σαράντη, ιδιοκτητών των Ελληνικών Γαλακτοπωλείων, αφού έχει καταβληθεί και το πλειστηρίασμα και όλα τα έγγραφα στο Δικαστήριο και το Τμήμα Πτώχευσης και  ολοκληρώνεται όλη η διαδικασία κανονικά και όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Η τοπική κοινωνία υποδέχθηκε με ικανοποίηση και ανακούφιση το νέο καθώς είχαν προηγηθεί τρεις πλειστηριασμοί που κρίθηκαν άγονοι. Κατόπιν αυτού και μπρος στον κίνδυνο να μείνει στα αζήτητα η τιμή εκκίνησης έπεσε το 1/3 της αρχικής και ο πλειοδότης με μόλις 1 ευρώ στο 1 εκ. ευρώ που ήταν η τιμή εκκίνησης, αγόρασε το ακίνητο.

Δεν θα γίνει εργοστάσιο στο ακίνητο της ΣΕΒΑΘ  ούτε θα αξιοποιηθεί άμεσα

Το νέο εκτός από ικανοποίηση δημιούργησε και πολλές προσδοκίες για κάποια μεγάλη επένδυση στην περιοχή μας. Μάλιστα διακινήθηκαν και διάφορες φήμες αυτές τις μέρες ότι πρόκειται να γίνει μεγάλο ξενοδοχείο και εμπορικό κέντρο, όπως και ότι θα είναι τέτοιας εμβέλειάς η επένδυση υπονοώντας κάποια βιομηχανική μονάδα  που θα αλλάξει την φυσιογνωμία της περιοχής μας.

Εγκυρότατες πηγές του «Ε» δεν επιβεβαιώνουν καμιά απ’  αυτές τις πληροφορίες.  Αντίθετα αναφέρουν ότι δεν έχει αποφασιστεί τίποτε ως προς το πως θα αξιοποιηθεί μελλοντικά το ακίνητο αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα εκτός από εργοστασιακή αξιοποίηση με το σκεπτικό ότι η εταιρεία έχει τις εγκαταστάσεις που χρειάζεται.  Ειδικότερα οι ίδιες πηγές μας ανέφεραν ότι το ακίνητο εξαγοράστηκε γιατί θεωρείται αξιόλογο αλλά για μελλοντική αξιοποίηση και όχι άμεση καθώς η εταιρεία έχει αυτή τη στιγμή άλλες προτεραιότητες.

Το success story του Ομίλου Σαράντη

Με έδρα την Αθήνα από το 1964, ο Όμιλος Σαράντη αποτελεί μια πολυεθνική εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων με διαρκώς επεκτεινόμενο γεωγραφικό αποτύπωμα και κορυφαία brands. Διαθέτει Θυγατρικές σε 12 χώρες και κάνει εξαγωγές σε περισσότερες από 50 χώρες. Το success story της οικογένειας Σαράντη, ξεκίνησε με την απόκτηση της συνεταιριστικής βιομηχανίας γάλακτος, Όλυμπος, το 2000 από την οικογενειακή επιχείρηση ΤΥΡΑΣ, που είχε δημιουργήσει ο Στέργιος Σαράντης με τους δύο γιους του, τον Δημήτρη και τον Μιχάλη. Το 2008 απόκτησε την

Βιομηχανία Γάλακτος Ξάνθης, Ροδόπη, Η προβληματική επιχείρηση ανήκε κατά πλειοψηφία στην πρώην ATE Bank αλλά και στην Συνεταιριστική Εταιρεία Βιομηχανικής Αναπτύξεως Θράκης (ΣΕΒΑΘ), θυγατρική της ATE Bank καθώς και στην ΕΛΒΙΖ επίσης θυγατρική της ΑΤΕ. Ο Δημήτρης και ο Μιχάλης Σαράντης απέκτησαν τη Ροδόπη με τίμημα 5,1 εκατ. ευρώ.

Το τρίτο και πιο πρόσφατο βήμα έγινε με την απόκτηση ενός ακόμη πρώην συνεταιριστικού γαλακτοκομείου. Ο λόγος για την ΑΓΝΟ, την οποία εξαγόρασε ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία και οι αδελφοί Σαράντη.  Στην συνέχεια εξαγοράστηκε η εταιρεία με την επωνυμία Κάμπος Χίου Βιομηχανία Χυμών και Αναψυκτικών ΑΕ. Πλέον ο Όμιλος απασχολεί πάνω από 2000 άτομα προσωπικό  από 1.569 που ήταν το 2022.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δραματική μείωση του νερού για άρδευση του κάμπου

Μισή ποσότητα νερού από πέρσι ανακοίνωσε η ΔΕΗ ότι θα αποδεσμευτούν από το Φράγμα Θησαυρού…