Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κανονικά η λειτουργία των σχολείων την Παρασκευή

Κανονικά η λειτουργία των σχολείων την Παρασκευή

0

Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για αναστολή λειτουργίας των σχολείων, λόγω της ακύρωσης των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, λέει ο δήμος Ξάνθης

 

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Ξάνθης ενημερώνει ότι θα λειτουργήσουν κανονικά, αυτή την Παρασκευή τα σχολεία, παρότι εθιμοτυπικά η μέρα αυτή αφιερωνόταν στη δυνατότητα των μαθητών να χαρούν το καρναβάλι.

Φέτος, λόγω της ακύρωσης των εκδηλώσεων δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για αναστολή λειτουργίας των σχολείων, ωστόσο αναμένεται μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών στην απεργία και συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών στις κινητοποιήσεις για την μαύρη επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών.

Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:

Ο Δήμος Ξάνθης ενημερώνει ότι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της αρμοδιότητάς του θα λειτουργήσουν κανονικά.

Εθιμοτυπικά κάθε χρόνο, την ημέρα αυτή τα σχολεία παρέμεναν κλειστά λόγω των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών. Ωστόσο, φέτος, κατόπιν της ακύρωσης των προγραμματισμένων συναυλιών, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που απαιτεί ο Νόμος για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση! Καλή Αποκριά!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε Έβρο και Δράμα

«Ο φράχτης, σε συνεργασία με το στρατό και τις δυνάμεις του Frontex, αποτελεί ισχυρό αποτρ…