Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ερώτηση Μπουρχάν Μπαράν για την ελλιπή στελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης

Ερώτηση Μπουρχάν Μπαράν για την ελλιπή στελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης

0

Ο ανεξάρτητος βουλευτής ζητά άμεση ενίσχυση της αστυνομίας και βελτίωση των υποδομών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης για την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ξάνθης, Μπουρχάν Μπαράν, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχετικά με την αυξανόμενη εγκληματικότητα στην περιοχή της Ξάνθης και τις σοβαρές ελλείψεις αστυνομικού προσωπικού.

Όπως τονίζει, οι κάτοικοι της Ξάνθης εκφράζουν έντονη ανησυχία για την αύξηση των κλοπών και των τροχαίων ατυχημάτων, την ώρα που υπάρχουν πάνω από 80 κενές οργανικές θέσεις αστυνομικών στον νομό, με αποτέλεσμα την υποστελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης. Ο βουλευτής ζητά από τον υπουργό να λάβει άμεσα μέτρα για την κάλυψη αυτών των θέσεων και τη βελτίωση της αστυνόμευσης στην περιοχή.

Επιπλέον, ο κ. Μπαράν επισήμανε τις κακές συνθήκες των υποδομών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, οι οποίες δεν πληρούν τις σύγχρονες ανάγκες και τις απαιτήσεις για τη σωστή λειτουργία της υπηρεσίας. Ζητά την άμεση συντήρηση και αναβάθμιση των κτηρίων που στεγάζουν την αστυνομία στην πόλη.

Ο βουλευτής τόνισε ότι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία της περιουσίας τους αποτελούν συνταγματική υποχρέωση του κράτους και ζήτησε από την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την αποκατάσταση των υποδομών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης.

  1. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων αστυνομικών στον Νομό Ξάνθης, ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξημένη εγκληματικότητα;
  2. Ποιες οι ενέργειες στις οποίες διατίθεστε να προβείτε προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συντηρήσεις- κατασκευές στο κτήριο στο οποίο στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώνεται σύντομα το φωτοβολταϊκό πάρκο του Γηροκομείου Ξάνθης

Η «καρδιά» του Γηροκομείου της Ξάνθης αποκτά ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, με την υποστή…