Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού με στόχο την ανάπτυξη δεσμών και την προώθηση συνεργασιών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) πραγματοποίησε την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2025, επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής της στην Ελλάδα. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, με επικεφαλής τον πρόεδρό τους, κ. Λεωνίδα (Λου) Ραπτάκη, πολιτειακό γερουσιαστή του Ρόουντ Άιλαντ (ΗΠΑ), υποδέχθηκαν στο Νομαρχείο ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Ευάγγελος Πουλιλιός, και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Μιχάλης Πιτιακούδης.
Ο κ. Τοψίδης χαρακτήρισε την επίσκεψη τιμητική για την Περιφέρεια, υπογραμμίζοντας τη διαχρονική στήριξη του Ελληνισμού από τους απόδημους Έλληνες. Αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των δεσμών με τις χώρες όπου εκλέγονται τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε., ώστε να προωθηθούν κοινές δράσεις για την ανάπτυξη της περιοχής.
«Η συνεργασία με τον απόδημο Ελληνισμό είναι ζωτικής σημασίας. Με την υποστήριξή τους μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε δράσεις που ενισχύουν τις αναπτυξιακές μας προοπτικές», δήλωσε ο περιφερειάρχης.
Ο κ. Τοψίδης παρουσίασε το αναπτυξιακό όραμα της Περιφέρειας ΑΜΘ, εστιάζοντας στη δημιουργία ενός ευνοϊκού και ανταγωνιστικού περιβάλλοντος που θα προσελκύσει επενδύσεις, θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και θα προωθήσει τον τουρισμό και τον πολιτισμό.
«Το βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης που εφαρμόζουμε βασίζεται στον πρωτογενή τομέα, το εμπόριο, τις υπηρεσίες και την προστασία του περιβάλλοντος. Με συμμάχους την Πα.Δ.Ε.Ε., μπορούμε να προβάλλουμε τις δυνατότητες της Περιφέρειας μας διεθνώς», τόνισε.
Ο πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε., κ. Ραπτάκης, εξήρε τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και δεσμεύτηκε να προωθήσει τις δυνατότητες της ΑΜΘ μέσω των διασυνδέσεων του οργανισμού στις χώρες εκπροσώπησής τους.
Η αντιπροσωπεία περιλάμβανε εκλεγμένους από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Γαλλία και τη Νότια Αφρική, ενισχύοντας τη διεθνή διάσταση της συνάντησης.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση για συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασίας, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική σχέση του απόδημου Ελληνισμού με την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.