Αρχική Ρεπορτάζ Έκκληση για νέο κτήριο στο 8ο Γυμνάσιο Ξάνθης: Η έλλειψη χώρων θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια

Έκκληση για νέο κτήριο στο 8ο Γυμνάσιο Ξάνθης: Η έλλειψη χώρων θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια

0

Σε επιστολή τους οι εκπαιδευτικοί ζητούν άμεση λύση στο στεγαστικό αποβλέποντας κυρίως στην ασφάλεια των μαθητών


Η διευθύντρια, Παρθενόπη Κελτσίδου παρουσιάζει στο «Ε» τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συστέγαση με το κτήριο της Μαθητείας του ΟΑΕΔ


Ανέγερση νέου κτηρίου για το 8ο Γυμνάσιο Ξάνθης ζητούν οι εκπαιδευτικοί, με σκοπό να λυθεί άμεσα το στεγαστικό πρόβλημα, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, δυσχεραίνει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και δημιουργεί προβλήματα εκπαιδευτικού χαρακτήρα που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών.

Οι εκπαιδευτικοί, ως σύλλογος διδασκόντων, σε σχετική επιστολή τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων: «Το 8ο Γυμνάσιο στεγάζεται σε κτήριο της Μαθητείας του ΟΑΕΔ από το 2012. Η συστέγαση δύο εκπαιδευτικών φορέων δημιουργεί προβλήματα που σχετίζονται με τη συνδιαχείριση αιθουσών, την έλλειψη αιθουσών και τη μετακίνηση των μαθητών από την αίθουσά τους κάποιες μέρες της εβδομάδας. Πέραν αυτών των προβλημάτων που αφορούν τα θέματα στέγασης και εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου, υπάρχουν ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών».

«Στα όριά της η κατάσταση»

Σχετικά με τα παραπάνω, η διευθύντρια του σχολείου, κ. Κελτσίδου, δήλωσε στο «Ε»:

«Αυτό το αίτημα για ανέγερση κτηρίου υπήρχε από παλιά. Ωστόσο, δεν βλέπουμε να υπάρχει διάθεση ώστε να λυθεί. Πλέον έχουμε πάρα πολλά παιδιά, κάτι που δυσχεραίνει την κατάσταση και οξύνει τα προβλήματα που προκύπτουν όσον αφορά τη συστέγαση, και ειδικότερα τη στέγαση στο συγκεκριμένο κτήριο».

Π. Κελτσίδου: «Πρέπει να υπάρχει μία αυλή που να μπορεί να ελέγχεται ακόμα και με το μάτι»

«Έχει πολλά κτήρια και συστάδες δέντρων που κρύβουν την ορατότητα προς τα παιδιά. Επιπλέον, οι πόρτες είναι ανοιχτές. Είναι επιτακτική ανάγκη, λοιπόν, να επιβλέπονται τα παιδιά. Πρέπει να υπάρχει μία αυλή που να μπορεί να ελέγχεται ακόμα και με το μάτι», υπογραμμίζει.

Επιπροσθέτως, υποστηρίζει πως το κτηριακό είναι εφάμιλλο των άλλων σχολείων, είναι πολύ καλό και συντηρείται.

«Στα τμήματα, ωστόσο, τα παιδιά ξεπερνούν τα 30 σε αριθμό. Παρόλα αυτά, έχουμε μεγάλη μαθητική διαρροή», ενημερώνει.

«Αδυναμία» στην συνολική εποπτεία των μαθητών

Ανακεφαλαιώνοντας, επισημαίνει πως δεν υπάρχει δυνατότητα συνολικής εποπτείας των παιδιών από την είσοδο της αυλής. Έπειτα, συμπληρώνει πως δεν υπάρχει επαρκής αριθμός αιθουσών.

«Μάλιστα, πριν από τρία χρόνια, ένα τμήμα έκανε μάθημα στο διάδρομο κάθε Παρασκευή. Επίσης, δεν έχουμε γυμναστήριο και για αυτό μετατρέψαμε αίθουσα σε γυμναστήριο», αναφέρει κλείνοντας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα γεγονότα που έκαναν «ποδαρικό» στην Ξάνθη

Βεγγαλικά στο δίκτυο προκάλεσαν βραχυκύκλωμα  και βύθισαν στο σκοτάδι την ανατολική Ξάνθη …