Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης «Λάμπα» «ανάβει» για μικρούς και μεγάλους

Το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης «Λάμπα» «ανάβει» για μικρούς και μεγάλους

0

Θα πραγματοποιηθούν μουσικά και θεατρικά εκπαιδευτικά προγράμματα


Από το 2021 σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα ,στην παλιά πόλη της Ξάνθης , «άναψε» κάτι νέο και φωτεινό. Η «Λάμπα» είναι ένα εργαστήρι καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και βιωματικής μάθησης, που δημιουργήθηκε από την θεατροπαιδαγωγό και μουσικοπαιδαγωγό Στέλλα Γκρήγκοβιτς.

Στόχος της «Λάμπας» είναι, μέσα από την ουσιαστική επαφή με την τέχνη, να δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες βάσεις για να έρθουν τόσο τα παιδιά, όσο και οι ενήλικες κοντά στη συλλογική δράση, την έκφραση και το πιο δημιουργικό κομμάτι του εαυτού τους. Με κύριο εκπαιδευτικό άξονα τις τέχνες της μουσικής, του τραγουδιού και του θεάτρου, πραγματοποιούνται βιωματικά και δημιουργικά εργαστήρια τόσο σε εβδομαδιαία βάση στον χώρο της ,,Λάμπας,, όσο και σε συνεργασία με άλλους φορείς της Ξάνθης, αλλά και άλλων πόλεων με τη μορφή διαθεματικών και διακαλλιτεχνικών project.

Μουσικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Μουσικά Λαμπιόνια (2,5 ως 4 ετών)

Ένα ειδικά σχεδιασμένο μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για την πρώιμη μουσική εκπαίδευση του παιδιού. Στο πρόγραμμα συμμετέχει ενεργά και ένας κηδεμόνας.

Μουσικά Λαμπάκια ( 4 ως 6 ετών)

Μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο να χτίσει στα παιδιά αυτής της ηλικίας, μια βιωματική και παιχνιδιάρικη σχέση αγάπης με την μουσική. Μουσικά Λαμπάκια…εκεί που η γνώση της μουσικής συναντά την χαρά του παιχνιδιού.

Μουσικοί Λαμπτήρες (6 – 8 ετών)

Βιωματικό πρόγραμμα μουσικής αγωγής για παιδιά Δημοτικού.

Στο εργαστήρι αυτό, εμβαθύνουμε σε βασικές μουσικές έννοιες και στη συνολική ανάπτυξη της ακουστικής και ρυθμικής αντίληψης του παιδιού. Ομαδικότητα και συνεργασία, επαφή με τον αυτοσχεδιασμό και τα μουσικά όργανα, γνωριμία με τις μουσικές του κόσμου, είναι οι βασικοί εκπαιδευτικοί άξονες που καλλιεργούνται στο εργαστήρι αυτό και στοχεύουν σε μια ολιστική επαφή των παιδιών με την τέχνη της μουσικής.

Η Χορωδία της Λάμπας (από 6 ετών)

Το τραγούδι είναι ένας κόσμος φωτεινός που καλλιεργεί σώμα και πνεύμα, ενώ συμβάλλει άρρηκτα στην μουσική καλλιέργεια του παιδιού! Ενδυναμώνουμε την φωνή μας και τις μουσικές μας γνώσεις με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Γνωρίζουμε τραγούδια και μουσικές απ’ όλο τον κόσμο και αισθανόμαστε τη δύναμη και την χαρά που προσφέρει το ομαδικό τραγούδι.

Ελάτε λοιπόν! Η χορωδία της «Λάμπας»…ξεκίνααααα!

Μουσικές Καρέκλες (Ενήλικες άνω των 65 ετών)

Ένα εργαστήρι για ενήλικες που δεν θέλουν να πάψουν να παίζουν ή που είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν ξανά!. Ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα ”μουσικοκινητικής” για τις μεγαλύτερες ηλικίες. Σωματικός και ρυθμικός συντονισμός, επαφή με τις μουσικές και φωνητικές μας ικανότητες, φαντασία και πολύ παιχνίδι!!!

Γιατί το παιχνίδι και η έκφραση μέσω της τέχνης, δεν έχει ηλικία!!

Θεατρικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Φωτάκια ( 4 ως 6 ετών)

3..2..1…πάμε!

τα Φωτάκια ‘’άναψαν’’ και το πιο παιχνιδιάρικο ταξίδι φαντασίας ξεκινά.

Παίζουμε και μαθαίνουμε, ανακαλύπτουμε και συνεργαζόμαστε.

Και το θέατρο γίνεται μαέστρος μας στο πιο όμορφο ομαδικό ταξίδι!

Το εργαστήρι στοχεύει στην δημιουργική επαφή των παιδιών με το θέατρο, την ανάπτυξη των γλωσσικών και αισθητηριακών τους ικανοτήτων, την ελεύθερη έκφραση και φυσικά την πιο σπουδαία ”παιδική χαρά” του νου μας…τη Φαντασία!!!!

Φωστήρες (6 ως 10 ετών)

Φώτα! Προβολείς! Ανάψτε!

Τους Φωστήρες μας θαυμάστε!

Στο λεπτό μπαίνουν στον κύκλο, ιστορίες αρχίζουν!

Μα προτού να τις τελειώσουν, σε νέους κόσμους θ’ απογειωθούν!

Η φαντασία, η έκφραση του σώματος και του λόγου και η συνεργασία μέσα στην ομάδα, είναι τα βασικά υλικά που χτίζουν το πιο πρωτότυπο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού.

Ανέβα στο σανίδι – Τμήμα εφήβων και ενηλίκων

Το θέατρο είναι μια τέχνη συναρπαστική που δυναμώνει το «εγώ» μέσα από τη δημιουργική συνύπαρξη και συνδιαλλαγή με το «εμείς».

Ο αυτοσχεδιασμός, η ορθοφωνία, το τραγούδι, η σωματική έκφραση, η ορθή ανάγνωση και κατανόηση θεατρικών κειμένων αποτελούν αντικείμενα μελέτης και εξάσκησης του εργαστηρίου μας.

Μέσα από την επαφή μας με θεατρικές ασκήσεις (ασκήσεις επικοινωνίας και εμπιστοσύνης, σκηνικοί και κινησιολογικοί αυτοσχεδιασμοί, δημιουργική γραφή, ασκήσεις υποκριτικής, κ.α) καθώς και με τις σύγχρονες θεατρικές πρακτικές (θέατρο της επιτέλεσης, devised theater, βιογραφικό θέατρο, θέατρο – ντουκουμέντο κ.α)  το σώμα, η φωνή, ο λόγος και η φαντασία μας ενεργοποιούνται και μας επιτρέπουν να συνδημιουργήσουμε και να εκφραστούμε σε ένα ασφαλές και δημιουργικό ομαδικό πλαίσιο.

Ανεβαίνουμε στο ,,σανίδι,, και παίζουμε! Δημιουργούμε εικόνες και νοήματα, πειραματιζόμαστε και αυτοσχεδιάζουμε, δοκιμάζουμε και αποτυγχάνουμε. Δοκιμάζουμε και δίνουμε στο εδώ και στο τώρα της καθημερινότητας, τη σημασία που χρειάζονται.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Σκέψη, λέξη, τέρψη. Από την επιφυλλίδα στο βιβλίο» από την «Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού»

Εκδήλωση παρουσίασης της ομώνυμης συλλογικής έκδοσης με επιφυλλίδες (των Δ. Αβούρη, Α. Δομ…