Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις To 6ο Διεθνές Συνέδριο «Roman and Late Antique Thrace» στα Άβδηρα

To 6ο Διεθνές Συνέδριο «Roman and Late Antique Thrace» στα Άβδηρα

0

Θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων


Το Υπουργείο Πολιτισμού και οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου διοργανώνουν το 6ο Διεθνές Συνέδριο «Roman and Late Antique Thrace» (RaLATh), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Άβδηρα από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων.

Το θέμα του φετινού συνεδρίου έχει τίτλο «Town and Country in the Roman and Late Antique Thrace» και θα επιδιώξει να φωτίσει όψεις της οργάνωσης, των εγκαταστάσεων, του τοπίου και της καθημερινής ζωής των πόλεων και της υπαίθρου της Θράκης.

Κατά την εναρκτήρια εκδήλωση, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024, ώρα 18:30, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων, θα παρακολουθήσουμε δύο εισαγωγικές ομιλίες. Ο επίτιμος έφορος Αρχαιοτήτων, Διαμαντής Τριαντάφυλλος, και η προϊσταμένη της ΕΦΑ Έβρου, Δόμνα Τερζοπούλου, θα παρουσιάσουν τη μετεξέλιξη του τύμβου της Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης σε μουσείο («Burial Tululus of Mikri Doxipara-Zoni: A new Museum of Roman Thrace») ενώ ο αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας του ΑΠΘ, Ηλίας Σβέρκος, θα αναφερθεί στα αποτυπώματα που άφησαν ρωμαίοι αυτοκράτορες στο τοπίο της Θράκης («Imprints of Roman Emperors in Landscapes of Thrace»).

Οι διεργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν την Παρασκευή και το Σάββατο 11 και 12 Οκτωβρίου 2024 στον ίδιο χώρο, συμπεριλαμβανομένων ξεναγήσεων για τους συνέδρους στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και περιήγηση στον Μακεδονικό Τάφο Σταυρούπολης-Κομνηνών και το Φρούριο της Καλύβας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Εθελοντής της χρονιάς» ο Γιάννης Λασκαράκης

Βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο του «Διαζώματος» Στ, Μπένο στην 17η Γενική Συνέλευση του Σωματε…