Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασίστηκε η σύγκληση Κεντρικής Επιτροπής

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασίστηκε η σύγκληση Κεντρικής Επιτροπής

0

Τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αύριο Σάββατο 12/10, αποφάσισε η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος


Η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέληξε στην απόφαση να συγκληθεί αύριο η Κεντρική Επιτροπή (ΚΕ) του κόμματος, παρά τις διαφωνίες και εντάσεις που υπήρξαν. Η Πολιτική Γραμματεία επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της στον οδικό χάρτη για το συνέδριο, την εκλογή συνέδρων και την εκλογή νέας ηγεσίας, και επανέλαβε τη σημασία της διατήρησης της ενότητας του κόμματος.

Μια κρίσιμη διαφωνία προέκυψε σχετικά με το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη, το οποίο η Πολιτική Γραμματεία επέστρεψε ως απαράδεκτο. Ο Νίκος Σκορίνης, μαζί με άλλους, πρότεινε την αναβολή της αυριανής ΚΕ και την επίτευξη συναίνεσης πριν τη συνέλευση, αλλά η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας αποφάσισε τη διεξαγωγή της κανονικά. Κάποιοι εξέφρασαν ανησυχίες ότι η αυριανή συνεδρίαση μπορεί να εντείνει τις διαιρέσεις στο κόμμα.

Ο Σκορίνης ανέφερε ότι αυτή η εξέλιξη ίσως σημάνει την αρχή του τέλους του ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίας πολιτικής δύναμης, ενώ η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε την πλήρη ακύρωση της συνεδρίασης. Από την άλλη, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισαν ότι η αντίδραση του κόμματος στις δηλώσεις και ενέργειες του Κασσελάκη είναι αναγκαία για να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια και η ενότητα του κόμματος.

Η Κεντρική Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί μόνο με φυσική παρουσία, παρά τις αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν σχετικά με την ανάγκη διαδικτυακής συμμετοχής για οικονομικούς και χρονικούς λόγους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκκληση για κατάπαυση του πυρός και τήρηση του διεθνούς δικαίου από τους ηγέτες της MED9

Στο περιθώριο της συνόδου, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επεσήμανε την ανάγκ…