Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συνεργασία δύο σχολείων από Βούλα και Σταυρούπολη για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Ξάνθη

Συνεργασία δύο σχολείων από Βούλα και Σταυρούπολη για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Ξάνθη

0

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση ενότητας και συνεργασίας από το Meligeysis


Το Meligeysis, υπό την καθοδήγηση της Γεύσης Τουλουμίδου, ανακοίνωσε τη διοργάνωση μιας μοναδικής συνεργασίας μεταξύ του 1ου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Βούλας και του Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης Ξάνθης. Η εν λόγω συνεργασία θα αποτυπωθεί κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Η υποστήριξη του Γιώργου Ντουτσούλη, υπεύθυνου της δράσης “Όπου υπάρχουν Άγγελοι” και Προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βούλας, είναι καθοριστική για αυτή την πρωτοβουλία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εκδήλωση «συμβολίζει την εθνική υπερηφάνεια και τη μνήμη», ενώ υπογραμμίζεται η σημασία της συνεργασίας μεταξύ σχολείων από διαφορετικές κοινότητες.

Η συνεργασία αυτή προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σημαντική εκδήλωση, προάγοντας τόσο την πολιτιστική σύνδεση όσο και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βούλας το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 11:30 στο κτήμα Meligeysis.

Η ημερίδα αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα HORIZON Europe RESTPOLL, το οποίο εστιάζει στον σημαντικό ρόλο των επικονιαστών και τις δράσεις που μπορούν να αναληφθούν για την προστασία τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Γιώργος Βλόντζος από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο οποίος θα αναλύσει τις δράσεις που απαιτούνται για τη βελτίωση της λειτουργίας της επικονίασης.

Η διοργάνωση ευχαριστεί θερμά τους ιδιοκτήτες των «Xenios Zeus Guest House» και «Ξενώνας Τζιβαέρι», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απογόνων Προσφύγων Άνω Καρυοφύτου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λυκοδρομίου, τον αντιδήμαρχο Σταυρούπολης Μάριο Τσορμπατζίδη, και τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης Ηλία Μπουναρτζή για την υποστήριξή τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντιδράσεις για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα στη Σαμοθράκη

Η «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπ…