Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στο 83%-92% το clawback στα νοσοκομειακά φάρμακα

Στο 83%-92% το clawback στα νοσοκομειακά φάρμακα

0

Έκρυθμη η κατάσταση λόγω υπερβολικών επιβαρύνσεων – Η επιστολή του ΣΦΕΕ προς τον Πρωθυπουργό τονίζει τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για στήριξη της καινοτομίας και βιωσιμότητας των φαρμακευτικών εταιρειών


Η φαρμακοβιομηχανία βρίσκεται σε αναβρασμό μετά την αποστολή των σημειωμάτων για το clawback στα νοσοκομειακά φάρμακα, το οποίο έχει φτάσει στο 83% και μάλιστα στο 92% στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Αυτή η δυσβάσταχτη επιβάρυνση οδήγησε τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) να στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό, επισημαίνοντας τις ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις του για ουσιαστική στήριξη της καινοτομίας, βελτίωση της προβλεψιμότητας και εξασφάλιση της βιωσιμότητας των φαρμακευτικών εταιρειών. Παρά τις υποσχέσεις, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα λόγια δεν έγιναν πράξη.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή, με ορισμένους να επισημαίνουν πως, εκτός από τις αόριστες υποσχέσεις, ευθύνονται και λανθασμένοι υπολογισμοί που προέκυψαν από ελλιπή δεδομένα. Το αποτέλεσμα αυτής της αβεβαιότητας είναι ότι οι μητρικές πολυεθνικές εταιρείες εμφανίζονται απρόθυμες να δώσουν το «πράσινο φως» για την εισαγωγή νέων καινοτόμων φαρμάκων στην ελληνική αγορά, γεγονός που επιδεινώνει την ήδη δύσκολη κατάσταση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναυλία για Τέμπη: Αυτό είναι το live streaming από το Καλλιμάρμαρο

Αφιέρωμα στις αδικοχαμένες ψυχές των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος «Τέμπη 2023» …