Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στις 8 Νοεμβρίου το κρίσιμο τετ α τετ Γεραπετρίτη – Φιντάν στην Αθήνα

Στις 8 Νοεμβρίου το κρίσιμο τετ α τετ Γεραπετρίτη – Φιντάν στην Αθήνα

0

Διαπραγματεύσεις με προτεραιότητα στα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη


Στις 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Αθήνα η σημαντική συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, όπως ανακοίνωσαν διπλωματικές πηγές. Οι δύο ΥΠΕΞ καλούνται να διαχειριστούν κρίσιμα ζητήματα, με προτεραιότητα την κατάσταση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, καθώς και την προετοιμασία για την επόμενη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ).

Η προγραμματισμένη συνάντηση αναμένεται να θέσει τις βάσεις για τη συζήτηση της προσφυγής στη διεθνή δικαιοδοσία μέσω συνυποσχετικού, σε μια περίοδο που οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας περνούν από σημαντικές εξελίξεις. Ο Ιανουάριος θεωρείται καθοριστικός μήνας, καθώς τότε θα διεξαχθεί το ΑΣΣ στην Άγκυρα, υπό την προεδρία των πρωθυπουργών των δύο χωρών.

Οι παρατηρητές επισημαίνουν ότι οι μέχρι τώρα συζητήσεις, παρά την εμπιστευτικότητά τους, δείχνουν την πρόθεση των δύο πλευρών να βρουν κοινά σημεία επαφής, αν και η Τουρκία φαίνεται να έχει ακαμψία σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης: Προθεσμία για εγγραφή μελών και διαδικασίες εκλογών

Σημαντικές ημερομηνίες και καλέσματα για συμμετοχή στις εκλογές του Έκτακτου Συνεδρίου Όπω…