Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Στην Κομοτηνή θα διεξαχθεί το Δ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Πανεπιστημιακών Λαογράφων και Ερευνητών

Στην Κομοτηνή θα διεξαχθεί το Δ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Πανεπιστημιακών Λαογράφων και Ερευνητών

0

Θα πραγματοποιηθεί από τις 1 έως τις 3 Νοεμβρίου 2024 με θέμα «Σύγχρονη Ελληνική Λαογραφία: Έρευνα και Εκπαίδευση»


Η Κομοτηνή θα φιλοξενήσει το Δ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Πανεπιστημιακών Λαογράφων και Ερευνητών, με θέμα «Σύγχρονη Ελληνική Λαογραφία: Έρευνα και Εκπαίδευση». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 1 έως τις 3 Νοεμβρίου 2024 και διοργανώνεται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μέσω του Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Η εκδήλωση θα εξετάσει σύγχρονες προσεγγίσεις και προκλήσεις στις ελληνικές λαογραφικές σπουδές, δίνοντας έμφαση σε θέματα που αφορούν την έρευνα, την εκπαίδευση, καθώς και τη συμβολή της ψηφιακής τεχνολογίας στη μελέτη του λαϊκού πολιτισμού. Θα παρουσιαστούν ανακοινώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τη διαπολιτισμική λαογραφία και την παραδοσιακή διατροφή έως τη χρήση νέων τεχνολογιών και τη διδασκαλία του λαϊκού πολιτισμού στην εκπαίδευση.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ανοιχτή σε ερευνητές, φοιτητές και κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να συνεισφέρει στον διάλογο γύρω από τη λαογραφία και τον πολιτισμό. Το συνέδριο φιλοδοξεί να ενισχύσει τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των επιστημόνων, προωθώντας έτσι την έρευνα και τη διατήρηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ή να επικοινωνήσουν με το Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

20 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι σε καμβά για την επέτειο των 100 χρόνων

Η εικαστικός, Ν. Μπαλτούνα παρουσιάζει ένα πρωτότυπο αφιέρωμα αγάπης με τίτλο «γιατί με &#…