Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σπανάκης: Λογαριασμός αρωγής για ασθενέστερους δήμους με πρόσθετα 220 εκατ. ευρώ για το 2024

Σπανάκης: Λογαριασμός αρωγής για ασθενέστερους δήμους με πρόσθετα 220 εκατ. ευρώ για το 2024

0

Περιλαμβάνεται στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών


Αυξημένη χρηματοδότηση που θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ για το 2024 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» προβλέπει το άρθρο 38 του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Υφυπουργός Εσωτερικών, , ποσό το οποίο υπερβαίνει τα 220 εκατ. ευρώ μαζί με τις αποφάσεις που έχουν υπογραφεί για δικαστικές αποφάσεις, καθώς με αυτές λύθηκαν χρονίζοντα προβλήματα.

Παράλληλα ανέφερε ότι με το άρθρο 16 δίνεται η δυνατότητα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) για την κάλυψη εποχιακών έκτακτων αναγκών και διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς την Αντιπολίτευση εάν θα καταψηφίσουν οι βουλευτές της και αυτό το άρθρο όταν την ίδια στιγμή ομιλούν για δήθεν υποστελέχωση των Ο.Τ.Α.. Ο κ. Σπανάκης υπογράμμισε ακόμη ότι για πρώτη φορά με το Νομοσχέδιο αυτό έρχεται ο λογαριασμός αρωγής Δήμων για τους οικονομικά ασθενέστερους Δήμους, όπου χρηματοδοτούνται με ένα συγκεκριμένο τρόπο που προβλέπεται από τα άρθρα του Νομοσχεδίου. Στο σημείο αυτό επέκρινε και πάλι την Αντιπολίτευση που λέει ότι θα καταψηφίσει το Νομοσχέδιο, την στιγμή που η Κυβέρνηση σπεύδει να ενισχύσει τους οικονομικά ασθενέστερους Δήμους.

Σχετικά με το ζήτημα της ρύθμισης των οφειλών που προβλέπει το άρθρο 25, ο Υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι με τελευταία προσθήκη του Υπουργού δεν θα είναι μόνον οι οφειλές για τους Δήμους αλλά και για τις Περιφέρειες. Περίπου 3,6 δις. χρωστούν οφειλέτες σε Δήμους και ΔΕΥΑ είπε ο κ. Σπανάκης και εκτός των φυσικών προσώπων μπορούν και τα νομικά πρόσωπα να ενταχθούν στη ρύθμιση που προβλέπει 60 δόσεις αποπληρωμής. «Εάν δε ο οφειλέτης είναι ευάλωτος» είπε ο Υφυπουργός «μπορεί να έχει διαγραφή προσαυξήσεων από 75% έως 95%»! Όσο αφορά στο θέμα του εξωδικαστικού, ο Υφυπουργός είπε ότι όποιος χρωστάει πάνω από 10.000 ευρώ μπορεί να μπει στη ρύθμιση του εξωδικαστικού και ανέφερε ότι από πέρυσι μέχρι φέτος έχουν αυξηθεί οι ρυθμίσεις κατά 75,7%!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιδοτήσεις έως και 91.000 ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ποιες αφορά – Ποιες ενέργειες χρηματοδοτούνται Επιδοτήσεις που αγγίζουν τα 91.000 ευρώ μπο…