Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκλογές Σ. Κασσελάκης: «Η βάση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει για την ηγεσία»

Σ. Κασσελάκης: «Η βάση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει για την ηγεσία»

0

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την άρση της εμπιστοσύνης, υποστηρίζει ότι παραμένει πρόεδρος και καλεί σε έκτακτο συνέδριο


Ο Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να του αφαιρέσει την εμπιστοσύνη, μόλις λίγες ώρες πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του κόμματος το Σάββατο (12/10). Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι «το συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος ή όχι» και υπογράμμισε ότι «παραμένει πρόεδρος de facto και de jure».

Ο Κασσελάκης επεσήμανε την ανάγκη για εκλογές προεδρίας, αναφέροντας ότι «η βάση του ΣΥΡΙΖΑ με επέλεξε για να τα αλλάξουμε όλα» και κατηγόρησε την Κεντρική Επιτροπή ότι ακολουθεί μη δημοκρατικές διαδικασίες. Σχολίασε ότι «υπάρχει σχέδιο αποκλεισμού του από την εκλογή αρχηγού και σενάριο αναβολής των διαδικασιών».

Αναφορικά με τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι «αρνείται να πιστέψει πως πρώην πρωθυπουργός ασχολείται με τέτοια ζητήματα» και κάλεσε τον Τσίπρα να συμμετάσχει στις διαδικασίες ως υποψήφιος πρόεδρος, αν επιθυμεί να επιστρέψει στην πολιτική.

Ο Κασσελάκης χαρακτήρισε «τακτικό λάθος» τη μη προσφυγή σε κάλπες τον περασμένο Φεβρουάριο και πρόσθεσε ότι θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των εκλογών. «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει τη βάση να εκλέγει», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε επίσης στην προσωπική του ζωή, υπογραμμίζοντας ότι δεν απολογείται για τον γάμο του, ενώ τόνισε ότι «το πόθεν έσχες του θα είναι καθαρό».

Καταλήγοντας, ο Κασσελάκης επανέλαβε ότι είναι «πολύ αριστερός» και ότι η βάση θα καθορίσει το μέλλον του κόμματος και την ηγεσία του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκλογές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Μητσοτάκη – φον ντερ Λάιεν: Στρατηγικές προτεραιότητες για την ΕΕ

Στο επίκεντρο η μετανάστευση και η ανταγωνιστικότητα ενόψει της Συνόδου MED9 στην Κύπρο Ο …