Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ψήφισμα ΕΣΔΕΠ Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης: Στήριξη στους καθηγητές Πανεπιστημίου

Ψήφισμα ΕΣΔΕΠ Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης: Στήριξη στους καθηγητές Πανεπιστημίου

0

Κάλεσμα για μισθολογική αναβάθμιση και ενίσχυση προνοιακών παροχών προς φοιτητές και μέλη ΔΕΠ

Σε ψήφισμα που υιοθετήθηκε πρόσφατα, ο Σύλλογος ΕΣΔΕΠ της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης δηλώνει τη στήριξή του στην απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ σχετικά με τα μισθολογικά και οικονομικά αιτήματα των καθηγητών πανεπιστημίου. Επισημαίνεται ότι η ουσιαστική μισθολογική αναβάθμιση των καθηγητών αποτελεί προϋπόθεση για τη θωράκιση και ενίσχυση του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου, το οποίο πλήττεται από υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος αναδεικνύει την ανάγκη χορήγησης του επιδόματος παραμεθορίου στα μέλη ΔΕΠ που εργάζονται σε απομακρυσμένες περιοχές, διευκολύνοντας έτσι τις μετακινήσεις τους για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς. Επίσης, τονίζεται η αναγκαιότητα στήριξης των προνοιακών παροχών για τους φοιτητές, όπως η σίτιση και η στέγαση, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιλεξιμότητα των περιφερειακών πανεπιστημίων σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Τέλος, ο Σύλλογος καλεί την τοπική κοινωνία και το Πανεπιστήμιο να υποστηρίξουν αυτά τα ειδικά αιτήματα, υπογραμμίζοντας τη σημασία τους για το μέλλον των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και της κοινωνίας στο σύνολό της.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δασική πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο στο όρος Παγγαίο

Η πυρκαγιά είναι έρπουσα και έχει διάσπαρτες εστίες   Iσχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις …