Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

0

Προσωπικές επιθέσεις


Συμβαίνει συνήθως όταν το  διακύβευμα είναι σοβαρό αλλά και σημαντικό.
Στις εκλογές της Κυριακής αναφέρομαι για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ όπου κάπου έχουν ξεφύγει τα πράγματα και εκδηλώθηκαν προσωπικές επιθέσεις.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση επιβεβαίωσης από την υποψήφια πρόεδρο Άννα Διαμαντοπούλου. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι τελευταίες μέρες σε μια εκλογική αναμέτρηση είναι και οι πιο σκληρές, όπου βγαίνουν τα μαχαίρια, γίνονται κάθε είδους επιθέσεις. Το δέχομαι κι εγώ αυτό. Αν μπείτε στο Διαδίκτυο, μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει».
Γ.Δ.


Ευθύνη για Σταθμό στην Εγνατία Οδό
Η Εγνατία Οδός, αυτό το καμάρι σύγχρονου κόμβου που ξεκινά από την Ηγουμενίτσα και φτάνει μέχρι τον Έβρο, ως γνωστόν έχει ιδιωτικοποιηθεί.
Η ιδιωτικοποίησή της σημαίνει δικαιώματα αλλά και ευθύνες. Δικαίωμα είσπραξης του τέλους κυκλοφορίας με τα διόδια σίγουρα, αλλά και ευθύνες ως προς την ποιότητα του οδοστρώματος και της παροχής των άλλων διευκολύνσεων εξυπηρέτησης των κινουμένων σ’ αυτήν.
Συγκεκριμένα, η νέα σύμβαση υποχρεώνει τη δημιουργία ενός σταθμού στο ενδιάμεσο της διαδρομής από Θεσσαλονίκη -Έβρο. Χρόνια τώρα αυτό το έργο, αυτή η έλλειψη δεν έχει υλοποιηθεί. Ελπίζουμε ότι ο νέος διαχειριστής θα προχωρήσει σύντομα στην κατασκευή ενός τέτοιου σταθμού.
Γ.Δ.


Περί ποσοστών
Ακούω και διαβάζω για δημοσκοπήσεις που αναφέρονται στους υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ. Προσωπικά λίγη σημασία δίνω σ’ αυτές διότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν ένα μικρό δείγμα στη διάθεσή τους για να μπορέσουν να βγάλουν ένα σοβαρό και έγκυρο αποτέλεσμα.
Βέβαια υπάρχουν συνεχιζόμενες δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν μια τάση, κι αυτό δεν μπορεί κανείς να το αγνοήσει. Τελικά βέβαια η πραγματική και χωρίς αμφισβήτηση δημοσκόπηση θα υπάρξει την Κυριακή το βράδυ και θα είναι της κάλπης.
Και με την ευκαιρία μια υπενθύμιση προς τα μέλη και φίλους να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή. Η επιλογή είναι για τον πρόεδρο. Αυτόν ή αυτήν που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε μια νέα πορεία νίκης.
Γ.Δ.


Θέλουν Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Έβρου
Την αποσκίρτηση του από τον Νότιο Έβρο και την δημιουργία Π.Ε. Βορείου Έβρου ζητούν οι δήμοι Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου και πολλοί φορείς του Βόρειου Έβρου . Μάλιστα σκοπεύουν να το εκδώσουν ψηφίσματα και να τα καταθέσουν στον πρωθυπουργό αύριο που  θα επισκεφτεί τον Έβρο. Δεν γνωρίζουμε σ’ όλο του το εύρος τι είναι αυτό που τους ωθεί σε μια τέτοια διεκδίκηση, ωστόσο είναι αλήθεια ότι ο Νότιος Έβρος είναι πιο ευνοημένος σχετικά με τον Βόρειο Έβρο. Όλες οι επενδύσεις έχουν γίνει στον Νότιο Έβρο, όλα τα κεφάλαια κατευθύνονται εκεί και αυτοί ερημώνουν. Τουλάχιστον αν είναι ξεχωριστός νομός θα διεκδικούν δικά τους κονδύλια και όχι να είναι πάντα η ουρά ότι θα περισσέψει από τον νότιο Έβρο.
Μ.Ξ.


«Θα ζούμε να το δούμε;»
Θα την έχετε ακούσει την έκφραση αυτή είμαι βέβαιος. Εξάλλου πολλοί θα την έχετε πει ήδη για κάτι που χρόνια πολλά αναμένεται να γίνει κι όλο καθυστερεί και δεν υλοποιείται.
Ένα από τα θέματα που εμπίπτουν στον τίτλο απόλυτα, είναι αυτό με τους υδρογονάνθρακες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Γενιές και γενιές έχουν ακούσει για την αξιοποίηση τόσο του φυσικού αερίου όσο και πετρελαίου. Και τι δεν έχει γραφτεί, τι δεν έχει λεχθεί για το θέμα, τι όνειρα έγιναν και τι ελπίδες υπήρξαν ότι η χώρα μας θα γίνει όχι μόνο ενεργειακά ανεξάρτητη αλλά θα πουλά και θα κερδίζει δισεκατομμύρια.
Λοιπόν, σας μεταφέρω άλλη μία εκτίμηση για αποθέματα φυσικού αερίου στα κοιτάσματα της Κρήτης και του Ιονίου. Έτσι, συντηρητική εκτίμηση για τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ελλάδα κυμαίνονται στα 24 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Αυτή η ποσότητα είναι πολλά υποσχόμενη για την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας. Σταματώ εδώ γιατί δεν θέλω να δημιουργήσω εντυπώσεις γιατί ακριβώς όλα αυτά τα ακούμε χρόνια.
Άραγε θα ζούμε να τα δούμε; Ιδού το ερώτημα…
Γ.Δ.


Ο Παύλος Γερουλάνος στην Ξάνθη
Σχέδιο, εμπειρία και ενότητα είναι το τρίπτυχο που προτάσσει ο Παύλος Γερουλάνος διεκδικώντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Γερουλάνος ήρθε το βράδυ της Δευτέρας στην Ξάνθη και μίλησε σε αρκετό κόσμο που πήγε στο Κυβερνείο για να τον ακούσει.  Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και στενός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Αχιλλέας Τσαρτσάρας διοργάνωσε και υποδέχτηκε τον Παύλο Γερουλάνο ενώ ήταν εκεί ο Μπαράν Μπουρχάν, ο Σάββας Μελισσόπουλος, η Έρση Παρχαρίδου, ο Ανέστης Αντωνιάδης, ο Γιάννης Ιερόπουλος, ο Δημήτρης Βορίδης ο Αλέξανδρος Δαβιτίδης και πολλά άλλα μέλη της παλιάς Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ αλλά και στελέχη.
Ο κ. Γερουλάνος θεωρείται από τους στυλοβάτες του ΠΑΣΟΚ, διαθέτει εμπειρία, έχει  πολιτικό λόγο, σκέψη και όραμα και δεν είναι λαϊκιστής. Μάλιστα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι στην τρίτη θέση μετά από Ανδρουλάκη και Δούκα. Τίποτε όμως δεν είναι βέβαιο γιατί η κάλπη έχει κάνει πολλές ανατροπές.
Μ.Ξ.


Μισθωτήριο για τον χώρο του «Μπαρακούντα»
Και μία μικρή είδηση από το παρελθόν, όχι βέβαια το πολύ μακρινό, από το Φανάρι.
Εκεί λοιπόν, όπως θα θυμούνται όλοι όσοι έμεναν στο κάμπινγκ Φαναρίου ή πήγαιναν απλά για μπάνιο, υπήρχε και λειτουργούσε επί χρόνια το beach bar Μπαρακούντα. Το συγκρότημα ήταν ιδιαίτερα γνωστό και βρισκόταν πίσω από το λιμάνι του Φαναρίου. Μάλιστα τα καλοκαιρινά βράδια πρόσφερε μουσική και ποτά στην ήσυχη πλευρά της παραλίας με το γυναικείο όνομα «Ιουλία».
Αυτός λοιπόν ο χώρος βγαίνει σε διαγωνισμό από την ΕΤΑΔ για παραχώρηση σε επιχειρηματία με ετήσιο μίσθωμα 32.000 ευρώ και για διάρκεια 10 χρόνων. Στον χώρο υπάρχει η δυνατότητα χρήσης τραπεζοκαθισμάτων, λειτουργία καντίνας κλπ.
Εκτίμησή μας είναι πως με τέτοιο μίσθωμα δύσκολα θα βρεθεί μισθωτής.
Γ.Δ.


Κοινωνική παρακμή…
Σχολές γονέων
Σχολές γονέων
Σχολές γονέων..!!!
Χρόνια το φωνάζουν οι εκπαιδευτικοί μας, παρ όλη την ηπιότητα του εκφοβισμού (bullying) δυο δεκαετίες πριν.
Γάμος. Πιστοποιητικά, παράβολα, δημοσιεύσεις, στολισμένα πολυτελή αυτοκίνητα, στολισμένες κι οι εκκλησιές ή τα Δημαρχεία, κοσμικά κέντρα διασκέδασης και φιέστες μιας κενόδοξης υπερβολής κάπου…
Και για ό,τι πιο όμορφο και ουσιώδες ακολουθεί για τον νέο κάτοικο της γης, πλήρης άγνοια κι ένα θολό τοπίο γύρω απ τους νεαρούς γονείς και το μεγάλωμα του παιδιού τους.
Πριν απ όλα τα δικαιολογητικά
Σχολές Γονέων
Σχολές γονέων
Σχολές γονέων..!!!
Η μόνη ελπίδα να ξεπλυθούν τα σοκάκια που κυκλώνουν σχολειά μας, απ την ντροπή της ευτέλειας…
Χ.Μ.


Ξεκίνησε σωστά


Με την φράση «Η Περιφέρειά μας έχει αλλάξει» ξεκίνησε ο Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης την εκδήλωση διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Κομοτηνή.
Στην καίριας σημασίας εκδήλωση έγινε ενημέρωση των δράσεων καινοτομίας, επιχειρηματικότητας, εκπαίδευσης και κατάρτισης με στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΦΕΠΑΕ ΑΜΘ.
Χαρακτηριστική ήταν εξάλλου και η δήλωση του Περιφερειάρχη «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση της Περιφέρειας δεσμευτήκαμε ότι σε όλα τα κρίσιμα θέματα θα κάνουμε διαβούλευση ουσίας».
Το είχαμε επισημάνει από την αρχή ότι η περίοδος Τοψίδη θ’ αποτελέσει μια νέα σελίδα για την Περιφέρειά μας. Σελίδα έργων για όλη την Περιφέρειά μας.
Γ.Δ.


Τήρηση των υποσχέσεων
Κι επειδή τα γραπτά μένουν και αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, ιδού το σχόλιο της στήλης στις 22 Ιουνίου 2024 με τίτλο «Η ειδοποιός διαφορά».
«Η ειδοποιός διαφορά
Μία σημαντική διαφορά που πλέον είναι εμφανής στην κοινή γνώμη του νομού αλλά και της περιφέρειας μεταξύ της περιόδου Μέτιου στην διοίκηση, μ’ αυτήν του Τοψίδη σήμερα, είναι η τήρηση των υποσχέσεων από πλευράς Τοψίδη.
Το τι σημαίνει αυτό είναι ολοφάνερο. Δίδεται μία υπόσχεση από τη διοίκηση Τοψίδη για κάποιο έργο, αυτή τηρείται· οπωσδήποτε.
Είναι σημαντικό αυτό για μία διοίκηση; Προφανώς, και μάλιστα αποδεικνύει τη σοβαρότητα με την οποία εκφέρονται οι υποσχέσεις, δεν πρόκειται για λόγια του αέρα.
Η διοίκηση Τοψίδη αποκαθιστά σιγά-σιγά και με σοβαρότητα το κύρος της Περιφέρειας ως ιδιαίτερα σημαντικού φορέα.»
Είναι γεγονός ότι η Περιφέρεια ξεχωρίζει στην αρχή της νέας περιόδου. Στην οποία υπάρχει η δέσμευση της τήρησης των υποσχέσεων. Και μια από αυτές, ήταν από τις σημαντικότερες ίσως, η εκδήλωση διαβούλευσης των δράσεων καινοτομίας, εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας που διοργανώθηκε την Δευτέρα.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Νέα θέση στον Κ. Καραμανλή Από την προεδρία της ΣΕΚΕ στην αντίστοιχη θέση της SYNDEA ο Κώσ…