Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προετοιμάζεται η λειτουργία του Πυροσβεστικού σταθμού στον Εχίνο

Προετοιμάζεται η λειτουργία του Πυροσβεστικού σταθμού στον Εχίνο

0

Πήρε ΦΕΚ – Εκπαιδεύτηκαν 16 εθελοντές


Ο δήμος υποβάλει πρόταση για χρηματοδότηση των επισκευών στο κτήριο που θα στεγαστεί


Σε τροχιά υλοποίησης έχει τεθεί η δημιουργία Πυροσβεστικού σταθμού στον Εχίνο δήμου Μύκης. Μετά την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ έχει δρομολογηθεί και το τεχνικό μέρος δηλαδή η στέγασή του ενώ έχουν ήδη εκπαιδευτεί από την Πυροσβεστική υπηρεσία Ξάνθης οι εθελοντές που θα στελεχώσουν τον Σταθμό.

Υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση για την επισκευή του κτηρίου που θα στεγάσει τον Πυροσβεστικό σταθμό

Θυμίζουμε ότι την κτιριακή υποδομή την εχει αναλάβει ο δήμος Μύκης και

πρόσφατα εγκρίθηκε από την δημοτική επιτροπή η πρόταση με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΥΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΕΧΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ», προϋπολογισμού 230.000,00 € με Φ.Π.Α. για χρηματοδότηση «ΣΤΟ «ΠΠΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ», ΣΤΟΝ  ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 2.11 «Πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών κ.λπ.)». Να σημειώσουμε ότι η συντήρηση επισκευή των δύο κτηρίων  αφορά το παλιό Δασοφυλάκιο του Εχίνου και του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.

Εκπαιδεύτηκαν 16 εθελοντές

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την Πυροσβεστική Ξάνθης ο Σταθμός προβλέπεται να έχει έως 3 πυροσβέστες που θα τον οργανώσουν ενώ έχουν ήδη εκπαιδευτεί 16 εθελοντές. Διαθέτει μία υδροφόρα του δήμου Μύκης και επίσης όταν τεθεί σε λειτουργία θα έχει ένα ακόμη όχημα από την Πυροσβεστική.

Η λειτουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στον Εχίνο αποτελεί χρόνιο αίτημα για το δήμο Μύκης. Αιτήματα έχουν κατατεθεί από όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, τους βουλευτές και τον σημερινό αντιπεριφερειάρχη υποδομών Ιρφάν Χατζηγκενέ. Όλοι τόνιζαν την αναγκαιότητα της λειτουργίας του σε μια περιοχή που είναι μακριά και από το Κλιμάκιο της Σταυρούπολης και από την Πυροσβεστική στην Ξάνθη και χάνεται πολύτιμος χρόνος σε περίπτωση πυρκαγιάς. Το αίτημα ξαναέγινε από το νέο δήμαρχο Μύκης Κιουρτ Αχμέτ προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Όπως ανέφερε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντιπύραρχος Χρήστος Γκίκης το γεγονός ότι ιδρύεται ένα νέο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο είναι σημαντικό για την πυροπροστασία της περιοχής καθώς μειώνεται σημαντικά ο χρόνος της πρώτης ανταπόκρισης στο συμβάν και όπως είπε,» όλοι αναγνωρίζουμε την σημασία της έγκαιρης παρέμβασης». Να σημειώσουμε ότι αρκετά συμβάντα με πυρκαγιές είχαμε και φέτος στην ορεινή περιοχή με δύο στις Θέρμες και στον Καστανίτη που ωστόσο αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Δύσκολη και με πολλές πυρκαγιές η αντιπυρική περίοδος – Αλλά όλα πήγαν καλά

Έγκαιρα και αποτελεσματικά αντιμετωπίστηκαν και τα άλλα συμβάντα στο νομό μας και δεν ήταν λίγα. Όπως αναφέρει ο κ. Γκίκης επιχειρώντας μια μίνι ανασκόπηση της αντιπυρικής περιόδου που έχει τελειώσει : «Είχαμε πιο πολλά συμβάντα από άλλες χρονιές και γενικά είχαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι με πυρκαγιές που ξεκίνησαν από τον Μάιο. Δεν ήταν μόνο η πυρκαγιά στο περιαστικό που ίσως ήταν πιο επικίνδυνη επειδή ήταν κοντά στον αστικό ιστό αλλά είχαμε και σε όλες τις περιοχή της ορεινής αλλά και της πεδινής ζώνης. Γενικά είμαστε ικανοποιημένοι από την αντιμετώπισή. Είχαμε περισσότερα εναέρια μέσα και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να θέσουμε υπο έλεγχο τις πυρκαγιές πριν κάνουν μεγάλες καταστροφές».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δασική πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο στο όρος Παγγαίο

Η πυρκαγιά είναι έρπουσα και έχει διάσπαρτες εστίες   Iσχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις …