Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Οι οδηγίες και οι διαδικασίες για τον β’ γύρο των εκλογών στις 13 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Οι οδηγίες και οι διαδικασίες για τον β’ γύρο των εκλογών στις 13 Οκτωβρίου 2024

0

Σημαντικές λεπτομέρειες για την ψηφοφορία και την ταυτοποίηση των εκλογέων


Η ΕΔΕΚΑΠ εξέδωσε εγκύκλιο με οδηγίες για τον β’ γύρο των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024. Οι βασικές οδηγίες είναι οι εξής:

  1. Χρόνος Ψηφοφορίας:
    Η ψηφοφορία στην Ελλάδα θα διεξαχθεί από τις 07:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ. Τα εκλογικά τμήματα του Αποδήμου θα λειτουργήσουν με τις ίδιες ώρες που ίσχυσαν στον πρώτο γύρο.
  2. Δικαίωμα Ψήφου:
    Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι συμμετείχαν στον α’ γύρο της 6ης Οκτωβρίου 2024. Για την ταυτοποίησή τους, απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης νέου τύπου. Η αναζήτηση των εκλογέων γίνεται αποκλειστικά από το μητρώο ψηφισάντων του πρώτου γύρου και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο.
  3. Αντιμετώπιση Τεχνικών Προβλημάτων:
    Σε περίπτωση που κάποιος ψηφοφόρος δεν εντοπίζεται στο μητρώο ψηφισάντων στο tablet, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής θα πρέπει να επικοινωνήσει με το call center του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ή με την ΕΔΕΚΑΠ για επιβεβαίωση του εκλογικού δικαιώματος.
  4. Οικονομικές Υποχρεώσεις:
    Δεν απαιτείται η καταβολή οποιουδήποτε αντιτίμου για τη συμμετοχή στον β’ γύρο.
  5. Νέες Εγγραφές:
    Δεν θα γίνονται εγγραφές νέων μελών για τον β’ γύρο. Η διαδικασία αφορά αποκλειστικά το κλειστό μητρώο των ψηφοφόρων του α’ γύρου.
  6. Ψήφος σε Εκλογικά Τμήματα:
    Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα, ανεξαρτήτως του τμήματος που ψήφισαν στον α’ γύρο.
  7. Σφραγίδες Εκλογικών Τμημάτων:
    Για τον β’ γύρο έχουν εκδοθεί νέες σφραγίδες, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις παλιές. Η χρήση της παλιάς σφραγίδας ακυρώνει τα αποτελέσματα.
  8. Έγκυρη Ψήφος:
    Αποδεκτά σύμβολα ψήφου είναι το (+), το (x) ή το (ν), είτε τοποθετούνται δεξιά είτε αριστερά του ονόματος του υποψηφίου. Το ψηφοδέλτιο του β’ γύρου δεν θα έχει κουτάκι δίπλα στα ονόματα των υποψηφίων.
  9. Διανομή Εκλογικού Υλικού:
    Οι υπεύθυνοι των εκλογικών κέντρων πρέπει να παραδώσουν το εκλογικό υλικό στις εφορευτικές επιτροπές πριν την έναρξη της διαδικασίας την Κυριακή.
  10. Διαχείριση Τεχνικών Προβλημάτων:
    Σε περίπτωση τεχνικών προβλημάτων με το tablet ή καθυστερήσεων, η εκλογική διαδικασία διακόπτεται, σφραγίζεται η κάλπη και ενημερώνεται η ΕΔΕΚΑΠ.

Η διαδικασία θα διεξαχθεί με βάση αυτές τις οδηγίες, εξασφαλίζοντας διαφάνεια και ομαλή διεξαγωγή του β’ γύρου για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκλογές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Απόστολος Τζιτζικώστας: Στις 4 Νοεμβρίου η ακρόαση για την θέση του Επιτρόπου Μεταφορών στην Κομισιόν

Στις 4 Νοεμβρίου η ακρόαση του Απόστολου Τζιτζικώστα για την θέση του Επιτρόπου Μεταφορών …