Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές ειδικών σχημάτων στήριξης για επιχειρήσεις στον Έβρο

Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές ειδικών σχημάτων στήριξης για επιχειρήσεις στον Έβρο

0

Στήριξη σε 17 επιχειρήσεις του Έβρου με επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 56.364 ευρώ μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού 2023


Στις 1 Οκτωβρίου 2024 ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές των επιχορηγήσεων των ειδικών σχημάτων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), για την υποστήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές το 2023.

Στο πλαίσιο αυτό, καταβλήθηκαν συνολικά 12.887.368,05 ευρώ σε 1.313 επιχειρήσεις, εκ των οποίων 56.364,04 ευρώ κατευθύνθηκαν σε 17 επιχειρήσεις του Έβρου που υπέστησαν σοβαρές οικονομικές απώλειες λόγω των πυρκαγιών του Αυγούστου 2023. Η ενίσχυση αυτή αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα στις περιοχές του Δήμου Σουφλίου και της Δημοτικής Ενότητας Φερών.

Οι επιχορηγήσεις για τις επιχειρήσεις του Έβρου σχετίζονται με την οικονομική τους απώλεια το 2023 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο των προηγούμενων πενταετιών, με το ελάχιστο ποσό επιχορήγησης να είναι 3.000 ευρώ και το ανώτατο 300.000 ευρώ. Η στήριξη αυτή αποσκοπεί στην αποκατάσταση του κύκλου εργασιών τους και στην ενίσχυση της οικονομικής τους βιωσιμότητας.

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε ότι «η υλοποίηση των μέτρων στήριξης συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και να μπορέσουν να επανέλθουν στις κανονικές τους δραστηριότητες».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ειδικό πρόγραμμα για τη Θράκη μέσω Βρυξελλών θα διεκδικήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση για την ενίσχυση της παρουσίας της Περιφέρειας στα κέντρα ευρωπ…