Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οι μαθητές τίμησαν τους αγωνιστές του ’40 με κατάθεση στεφάνων [ΦΩΤΟ]

Οι μαθητές τίμησαν τους αγωνιστές του ’40 με κατάθεση στεφάνων [ΦΩΤΟ]

0

Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο με την παρουσία εκπροσώπων των σχολείων της πόλης και των τοπικών αρχών


Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Στρατού, της Αστυνομίας, της Περιφέρειας και του Δήμου, όπως επίσης και των Διευθύνσεων Α’ και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης


Μέσα σε κλίμα συγκίνησης για όλους τους αγωνιστές που έπεσαν ηρωικά στο πεδίο της μάχης, ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής, 25 Οκτωβρίου, στις 12:00 η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς και συλλόγους ενόψει της Επετείου του «ΟΧΙ». Η γαλανόλευκη σημαία, καθώς κυμάτιζε σε συνδυασμό με τους ήχους από τα εμβατήρια της Φιλαρμονικής του Δήμου, σήμανε τα προεόρτια της επετείου.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Στρατού, της Αστυνομίας, της Περιφέρειας και του Δήμου, όπως επίσης και των Διευθύνσεων Α’ και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης.

Τη Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ.κ. Παντελεήμονος. Μετά τη δοξολογία, θα εκφωνηθεί στον Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Σιάκκα, Διευθυντή του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.

Έπειτα, θα ακολουθήσει δεξίωση από την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης, κ. Μπρίκα, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Τέλος, στις 11:45 θα λάβει χώρα η προγραμματισμένη επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη, καθώς στις 12:00 θα ξεκινήσει η παρέλαση στρατιωτικών, μαθητών και συλλόγων.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εμβολιασμός κατά της Ιλαράς για παιδιά Ρομά ηλικίας 1-14 ετών την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου

Θα διενεργηθούν στο Παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας Ξάνθης στο Δροσερό   Στο πλαίσιο…