Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μεγάλη νίκη Ανδρουλάκη στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ

Μεγάλη νίκη Ανδρουλάκη στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ

0

Επικράτησε με διαφορά σχεδόν 20 ποσοστιαίων μονάδων. Στο 29,4% η αποχή στο β’ γύρο

 

Μεγάλος νικητής του του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών και εκ νέου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, επικρατώντας επί του Χάρη Δούκα, με τη διαφορά να ανέρχεται στις 20 ποσοστιαίες μονάδες.

Με ενσωματωμένο το 98,8% των εκλογικών τμημάτων, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 59,87% με 123.561 ψήφους έναντι 40,13% του Χάρη Δούκα με 82.804 ψήφους.

Στις 19:30 έκλεισαν οι κάλπες για τον β’ γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ και ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων και η ροή των αποτελεσμάτων για την ανάδειξη νέου προέδρου ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα.

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚΑΠ, πήγαν στις κάλπες για να ψηφίσουν 214.000 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει ότι πήγαν 89.223 λιγότεροι σε σχέση με τον α’ γύρο, κάτι που σημαίνει αποχή στο 29,4%.

 

Δούκας: Δώσαμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα απέναντι σε ακραίες επιθέσεις

Ο Χάρης Δούκας προχώρησε στις πρώτες δηλώσεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, γιατί μας τίμησαν σε αυτές τις κρίσιμες διαδικασίες. Θέλω να συγχαρώ το Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που στήριξαν την υποψηφιότητά μας», δήλωσε ο Χάρης Δούκας.

Πρόσθεσε ότι «καταφέραμε να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα χωρίς συμβιβασμούς, απέναντι σε ακραίες επιθέσεις, και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της συμμετοχής, της διαφάνειας, της λογοδοσίας, με ενότητα, με τη συμμετοχή όλων για ένα μεγάλο, ανοιχτό, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κυβερνήσει. Θα είμαι πάντα εδώ στην πρώτη γραμμή. Σας ευχαριστώ πολύ».

 

Συγχαρητήρια Γερουλάνου σε Ανδρουλάκη

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Νίκο Ανδρουλάκη έστειλε ο Παύλος Γερουλάνος, υπογραμμίζοντας πως «προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του».

«Θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Χάρη Δούκα για τον αγώνα του σε όλη την προεκλογική περίοδο. Η μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων μας και τις δύο Κυριακές δημιούργησαν ένα πολιτικό αποτέλεσμα δυναμικής για την Παράταξη που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε συνθήκες ρευστοποίησης του πολιτικού σκηνικού. Σήμερα ολοκληρώθηκε μια υποδειγματική εσωκομματική διαδικασία από την οποία το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένο, όπως και η ηγεσία του. Και από αύριο ξεκινάμε τον αγώνα για τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο», ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, ο Παύλος Γερουλανος τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλακη για να τον συγχαρεί προσωπικά, αλλά και στον Χάρη Δούκα για να τονίσει ότι προσβλέπει σε συνεργασία μαζί του, τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην Αθήνα.

 

Συγχαρητήρια Κατρίνη σε Ανδρουλάκη

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Έχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο», σημείωσε ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης σε ανάρτηση που πραγματοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης: Προθεσμία για εγγραφή μελών και διαδικασίες εκλογών

Σημαντικές ημερομηνίες και καλέσματα για συμμετοχή στις εκλογές του Έκτακτου Συνεδρίου Όπω…