Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ: «Κούφια λόγια» η ανασυγκρότηση του Έβρου

Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ: «Κούφια λόγια» η ανασυγκρότηση του Έβρου

0

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, αντί να λάβει μέτρα στήριξης, ευνοεί τις επιχειρήσεις ενέργειας και τη «πράσινη ανάπτυξη» εις βάρος του λαού


Στην πρόσφατη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την ανασυγκρότηση του Έβρου, χαρακτηρίζοντας τις ως κούφια λόγια που εξυπηρετούν τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων. Ο περιφερειακός σύμβουλος Διονύσης Κλάδης τόνισε ότι η τρέχουσα διοίκηση της Περιφέρειας έχει επιδείξει σταθερή στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής και έχει αναλάβει το ρόλο του «λιβανιστή» της ΝΔ.

Στη διάρκεια της παρέμβασής του, ο κ. Κλάδης υπογράμμισε την επιδείνωση των συνθηκών ζωής στην περιοχή, αναφέροντας τις συνεχείς καταστροφές από πυρκαγιές και πλημμύρες και την ανυπαρξία σχεδίων προστασίας. Η Λαϊκή Συσπείρωση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, αντί να λάβει μέτρα στήριξης, ευνοεί τις επιχειρήσεις ενέργειας και τη «πράσινη ανάπτυξη» εις βάρος του λαού.

Η παράταξη απαιτεί αποζημίωση 100% για τους πληγέντες, κάλυψη όλων των κενών θέσεων στα νοσοκομεία και τα σχολεία, καθώς και υποστήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων. Επισημαίνει ότι η τρέχουσα πολιτική έχει επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες και υπογραμμίζει την ανάγκη για συλλογική αντίσταση και διεκδίκηση δικαιωμάτων.

Ο κ. Κλάδης προέτρεψε τη διοίκηση της Περιφέρειας να τοποθετηθεί απέναντι στα δίκαια αιτήματα του λαού και να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα υποστηρίξουν τους πολίτες της περιοχής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τις ετήσιες συμβάσεις για την υποστήριξη εκδηλώσεων προχωράει ο δήμος Ξάνθης

Θέτει προς έγκριση στη Δημοτική Επιτροπή τις διαδικασίες για φύλαξη, ηχητική και φωτιστική…