Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κλιματική χρηματοδότηση για τις χώρες του Νότου και την Ελλάδα ζητά ο ευρωβουλευτής Σάκης Αρναούτογλου

Κλιματική χρηματοδότηση για τις χώρες του Νότου και την Ελλάδα ζητά ο ευρωβουλευτής Σάκης Αρναούτογλου

0

Ο κ. Αρναούτογλου κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για άμεση και συντονισμένη δράση


Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024 μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου στη συζήτηση με θέμα: “Οι ακραίες δασικές πυρκαγιές στη Νότια Ευρώπη, ιδίως στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα, και η ανάγκη η ΕΕ να αναλάβει περαιτέρω δράση για το κλίμα όσον αφορά τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή σε αυτή.

Ο κ. Αρναούτογλου τόνισε με έμφαση την ανάγκη άμεσης και συντονισμένης δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής. Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και την Πορτογαλία επεσήμανε αποτελούν μια σκληρή υπενθύμιση της αυξανόμενης έντασης και συχνότητας των κλιματικών καταστροφών. Δυστυχώς υπογράμμισε για μια ακόμα φορά οι χώρες μας βρέθηκαν απροετοίμαστες.

Ειδικά στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η περίπτωση της Κορίνθου αποτελεί ένα τραγικό παράδειγμα αποτυχίας των κυβερνητικών μηχανισμών. Η ανυπαρξία προληπτικών μέτρων, όπως η σωστή διαχείριση των δασών και η καθυστέρηση στην άμεση κινητοποίηση, συνέβαλαν στη διάσταση της καταστροφής. Με περίπου 65.000 στρέμματα καμένης γης και δύο ζωές χαμένες, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Οι πυρκαγιές σε δύο χώρες με εντελώς διαφορετική διαχείριση των δασών, μάς δείχνουν ότι πρέπει να επενδύσουμε περισσότερα στη διαχείρισή τους, ειδικά στις μικτές ζώνες δάσους – οικιστικών περιοχών, και να βελτιώσουμε τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης υποστήριξε ο ευρωβουλευτής.

Τέλος ο κ. Αρναούτογλου κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για άμεση και συντονισμένη δράση. Το κόστος της αδράνειας είναι τεράστιο τόνισε. Η Ευρώπη πρέπει να ηγηθεί, δεσμευόμενη σε κλιματική χρηματοδότηση που θα στηρίζει τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τις κλιματικές επιπτώσεις, όπως αυτές του Νότου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξάνθη: Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου ο Εορτασμός της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για τον Μακεδονικό Αγώνα σε μαθητές Λυκείων, Γυμ…