Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καθυστερεί η σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Καθυστερεί η σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

0

Επερώτηση από τον Στέργιο Ηλιόπουλο για την επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης ενός σημαντικού έργου δημόσιας υγείας


Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ) έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς επηρεάζει την ταχεία διακομιδή ασθενών από τον Κεντρικό και Βόρειο Έβρο. Το έργο, το οποίο έχει ολοκληρωθεί κατά 99% από το 2022, έχει “παγώσει” λόγω αντιδράσεων από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) σχετικά με την ασφάλεια και τη διέλευση ασθενοφόρων εντός της πανεπιστημιούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εγνατία Οδός Α.Ε. έχει ολοκληρώσει τις υποδομές της, ενώ η ευθύνη για την τελική φάση ανήκει στην Περιφέρεια, το Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο. Το ΔΠΘ εκφράζει την αντίθεσή του στη διέλευση ασθενοφόρων, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η ασφάλεια για τους φοιτητές» και ότι «το έργο πρέπει να είναι διπλής κατεύθυνσης, εξυπηρετώντας και τις ανάγκες του πανεπιστημίου».

Ο Στέργιος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας», κατέθεσε επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με τις ενέργειες που θα αναληφθούν για την επίλυση της διαφωνίας, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου. «Η διαρκής καθυστέρηση θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «η άμεση πρόσβαση στο ΠΓΝΑ είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τους πολίτες της περιοχής».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έξι θέσεις γιατρών για το νοσοκομείο Ξάνθης

Προκηρύχθηκαν θέσεις ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομε…