Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ιατρικές δράσεις στην Ξάνθη για την στήριξη ευπαθών ομάδων

Ιατρικές δράσεις στην Ξάνθη για την στήριξη ευπαθών ομάδων

0

Τριήμερη πρωτοβουλία προσέφερε παιδιατρικούς και οφθαλμολογικούς ελέγχους στις ευπαθείς ομάδες της περιοχής


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες φιλανθρωπικές δράσεις παιδιατρικών και οφθαλμολογικών ελέγχων στην Ξάνθη, που έλαβαν χώρα από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου 2024. Οι δράσεις διοργανώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.Σ.Ο.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με τη συνεργασία διαφόρων φορέων όπως η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών-Οπτομετρών (Π.Ε.Ο.Ο.) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων (Π.Ο.ΕΛ.ΠΑΙΔ.).

Οι δράσεις αυτές, που έγιναν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στόχευαν στην υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, κυρίως των παιδιών της κοινότητας Δροσερού και των κατοίκων του ορεινού όγκου της Ξάνθης. Εκτός από τους ιατρικούς ελέγχους, πραγματοποιήθηκε και δωρεάν διανομή γυαλιών οράσεως.

Η ιατρική ομάδα αποτελούνταν από 30 γιατρούς, οπτικούς και υγειονομικούς, οι οποίοι προσέφεραν υπηρεσίες σε τρία σημεία: το Κέντρο Υγείας Εχίνου, το Κέντρο Κοινότητας Δροσερού και τον Σύλλογο Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίδα». Οι έλεγχοι περιλάμβαναν 398 παιδιατρικές και 270 οφθαλμολογικές εξετάσεις, σημειώνοντας αριθμό ρεκόρ 668 συνολικών ιατρικών πράξεων.

Η δράση υποστηρίχθηκε από τοπικούς ιατρικούς συλλόγους και εθελοντές, με τη συμμετοχή γιατρών από την Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά 16 σπουδαστριών της Σχολής Νοσηλευτικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την τελετή χειροτονίας του νέου Επισκόπου Πολυστύλου, κ. Σωφρονίου, ο οποίος ευλόγησε τις δράσεις και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνεχή στήριξη των τοπικών κοινωνιών από την Εκκλησία και το ΚΕ.Σ.Ο. Η δράση αυτή, που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, αναδεικνύει τη δέσμευση για την προσφορά σε όλες τις κοινότητες, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων και κοινωνικών διακρίσεων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εμβολιασμός κατά της Ιλαράς για παιδιά Ρομά ηλικίας 1-14 ετών την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου

Θα διενεργηθούν στο Παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας Ξάνθης στο Δροσερό   Στο πλαίσιο…