Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η νέα γενιά του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ: Γιώργος Μαυρίδης, χρυσός πρωταθλητής της Ξάνθης

Η νέα γενιά του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ: Γιώργος Μαυρίδης, χρυσός πρωταθλητής της Ξάνθης

0

Προπονείται από τα τέσσερά του χρόνια στο «TAEKWONDO Μέγας Αλέξανδρος Ξάνθης» έχοντας προπονητή και συνοδοιπόρο τον πατέρα του, Παναγιώτη Μαυρίδη


«Νιώθω πολύ χαρούμενος για αυτή τη διάκριση. Προσπάθησα πολύ, έκανα πολλές ώρες προπόνηση για να καταφέρω αυτό το αποτέλεσμα», όπως τονίζει στο «Ε» ο αθλητής μας, Γ. Μαυρίδης


Συστηματική δουλειά και πιστή τήρηση του προγράμματος είναι το «κλειδί» της επιτυχίας του 13χρονου αθλητή Γιώργου Μαυρίδη, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων που διεξήχθη στην Αθήνα το διάστημα 18 έως 20 Οκτωβρίου 2024 και έκανε αμέσως περήφανη την Ξάνθη.

Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα της επιτυχίας, όταν μάλιστα προκύπτει ως ανταμοιβή των κόπων που καταβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων. Μάλιστα, η επιτυχία στην περίπτωση του Γιώργου είναι διπλή, μιας και το «δέσιμο» με τον προπονητή του στο «TAEKWONDO Μέγας Αλέξανδρος Ξάνθης» είναι πολύ ισχυρό, κάτι που βιώνουν έντονα και οι δύο. Συγκεκριμένα, ο προπονητής του, Παναγιώτης Μαυρίδης, τυγχάνει να είναι και ο πατέρας του, ο οποίος τον εκπαιδεύει από τα τέσσερά του χρόνια. Συνεπώς, η επιτυχία μπορούμε να πούμε πως, κατά κάποιον τρόπο, είναι και «οικογενειακή υπόθεση».

Εν συνεχεία, προπονητής και αθλητής, πατέρας και γιος, Παναγιώτης και Γιώργος Μαυρίδης, μιλούν στο «Ε» σε μία απόπειρα να αποτυπώσουν σε αδρές γραμμές τα ανεπανάληπτα συναισθήματά τους λίγες μέρες μετά τη μεγάλη πρόκριση.

«Η “κορυφή” των πρωταθλημάτων το πανελλήνιο» σύμφωνα με τον προπονητή, Π. Μαυρίδη

Ο Παναγιώτης Μαυρίδης, «πλημμυρισμένος» από χαρά ως προπονητής και ως πατέρας, τονίζει: «Είμαι πολύ υπερήφανος για τη μεγάλη αυτή διάκριση, για το μοναδικό μετάλλιο που φέραμε στην πόλη μας, για αυτό το χρυσό. Αναλυτικά, συμμετείχαμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου, το οποίο ήταν ένα από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά πρωταθλήματα· ήταν η “κορυφή” των πρωταθλημάτων».

Καθαρή επιτυχία μετά από έξι αγώνες

Στη συνέχεια, ενημερώνει πως στην κατηγορία του Γιώργου συμμετείχαν 57 αθλητές, ενώ συνολικά στο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος περίπου 750 αθλητές. «Ο αθλητής μας κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση, κάτι που αναγνωρίζεται ως ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα. Συγκεκριμένα, έδωσε έξι αγώνες, ενώ βρισκόμασταν στο στάδιο από τις 7 το πρωί. Ο τελικός έγινε στη μία το βράδυ».

Διπλές προπονήσεις και σωστό επίπεδο διατροφής

Αναφερόμενος στον αθλητή, κάνει ειδική μνεία στο ψυχικό σθένος που τον βοήθησε να ανταπεξέλθει σε μια πολύωρη και επίπονη διαδικασία. «Είχαμε “χτίσει” όλο αυτόν τον χρόνο μία μεγάλη προσπάθεια, η οποία επιβραβεύτηκε εδώ, μετά από πολλές ώρες προπόνησης και, πολλές φορές, διπλές προπονήσεις με πολύ τρέξιμο, ώστε να μπορούμε να κρατήσουμε τη διατροφή μας στο σωστό επίπεδο, όπως επίσης και τα κιλά μας», δηλώνει.

Γ. Μαυρίδης: «Κάποιες φορές κουραζόμουν αρκετά, αλλά τελικά αποδείχθηκε πως μπορώ να πετύχω πολλά πράγματα»

Ο αθλητής, Γιώργος Μαυρίδης, σημειώνει: «Νιώθω πολύ χαρούμενος για αυτή τη διάκριση. Προσπάθησα πολύ, έκανα πολλές ώρες προπόνηση για να καταφέρω αυτό το αποτέλεσμα. Κάποιες φορές κουραζόμουν αρκετά, αλλά τελικά αποδείχθηκε πως μπορώ να πετύχω πολλά πράγματα».

Το «μυστικό» της επιτυχίας και οι νέοι στόχοι του Γιώργου

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, δηλώνει πως θέλει πολύ να πάρει μέρος σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και εύχεται να μπορέσει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Γενικά, θέλω πολύ να συνεχίσω, μου αρέσει πολύ το άθλημα. Κάθε μέρα αφιερώνω 2,5 ώρες στην προπόνηση, από τις 7 έως τις 9:30, ενώ τα Σαββατοκύριακα κάνω τρέξιμο κατά τις πρωινές ώρες και ξανά προπόνηση το απόγευμα», υποστηρίζει.


Οι διακρίσεις του Γιώργου Μαυρίδη έως σήμερα

Ο Γιώργος είχε κατακτήσει το 2022, πάλι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το χρυσό μετάλλιο. Έπειτα, το 2023, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη στο Βελιγράδι της Σερβίας. Τέλος, φέτος καταγράφηκε μία τρίτη μεγάλη διάκριση: κατέκτησε το χρυσό Πανελλήνιο μετάλλιο στην κατηγορία των -49kg, το οποίο αυτομάτως τον βάζει στην Εθνική Ελλάδας.




 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

20 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι σε καμβά για την επέτειο των 100 χρόνων

Η εικαστικός, Ν. Μπαλτούνα παρουσιάζει ένα πρωτότυπο αφιέρωμα αγάπης με τίτλο «γιατί με &#…