Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η Νέα Αριστερά στην τελική ευθεία για το πρώτο Συνέδριο: Διάλογος, ανανέωση και ενότητα στο προσκήνιο

Η Νέα Αριστερά στην τελική ευθεία για το πρώτο Συνέδριο: Διάλογος, ανανέωση και ενότητα στο προσκήνιο

0

Το συνέδριο της Νέας Αριστεράς υπόσχεται ουσιαστική ανανέωση των δομών, ανοιχτό διάλογο και προσέγγιση των ανένταχτων αριστερών για μια νέα πορεία απέναντι στις πολιτικές της δεξιάς


Η Νέα Αριστερά προχωρά δυναμικά προς το πρώτο της συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 10 Νοεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ). Στο επίκεντρο των προσυνεδριακών διεργασιών βρίσκονται ο διάλογος, η αντιπαράθεση απόψεων και η σύνθεση, με σκοπό την ανανέωση και την επανεκκίνηση του κόμματος.

Κατά τις διήμερες εργασίες του Πανελλαδικού Μεταβατικού Συντονιστικού, που ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, ο Αλέξης Χαρίτσης, στην εισηγητική του ομιλία, επισήμανε ότι το συνέδριο αυτό αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την Αριστερά να υπερβεί την ιστορική της κρίση και να διαμορφώσει μια νέα προοπτική, απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές της δεξιάς. «Η ανανέωση είναι επιτακτική ανάγκη», υπογράμμισε, «και πρέπει να αγκαλιάσει όλες τις δομές του κόμματος».

Στο συνέδριο αναμένεται να συζητηθούν και να εγκριθούν τα τελικά κείμενα θέσεων και καταστατικού, τα οποία διαμορφώθηκαν μετά από πλούσιο διάλογο. Οι τροπολογίες που προτάθηκαν ενσωματώθηκαν με τη συμμετοχή των μελών, ενώ οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ανάγκη να υπάρξουν σύγχρονες, δημοκρατικά ελεγχόμενες δομές που θα αντικαταστήσουν τα μεταβατικά όργανα.

Το πρώτο Συνέδριο της Νέας Αριστεράς θα λειτουργήσει επίσης ως ανοιχτή πρόσκληση στους χιλιάδες ανένταχτους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες. Με την προσδοκία ότι θα συμμετέχουν ενεργά, το κόμμα στοχεύει να δώσει φωνή σε όσους επιθυμούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής πραγματικότητας. Οι προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ευρέος λαϊκού μετώπου είναι ήδη σε εξέλιξη, με τον Χαρίτση να παρουσιάζει 6 βασικές προτάσεις που στοχεύουν στην προσέγγιση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων και στην οικοδόμηση μιας νέας δυναμικής.

Το συνέδριο αποτελεί σταθμό για το κόμμα, καθώς θα αναδείξει νέες ηγετικές δομές και θα καθορίσει το μέλλον της Νέας Αριστεράς στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης: Προθεσμία για εγγραφή μελών και διαδικασίες εκλογών

Σημαντικές ημερομηνίες και καλέσματα για συμμετοχή στις εκλογές του Έκτακτου Συνεδρίου Όπω…