Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Φεστιβάλ «VIA EGNATIA» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Φεστιβάλ «VIA EGNATIA» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

0

Θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 27 Οκτωβρίου 2024


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, διοργανώνει το θεσμοθετημένο Φεστιβάλ «VIA EGNATIA Αμφίπολη-Δράμα-Φίλιπποι», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 27 Οκτωβρίου 2024. Το φεστιβάλ αναδεικνύει την ιστορία, την τέχνη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ακολουθώντας τα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας Οδού.

Αυτό το 8ο Φεστιβάλ VIA EGNATIA εστιάζει στην ανάδειξη της ιστορικής διαδρομής της περιοχής, με στόχο να ενισχύσει τη φυσιογνωμική και αναπτυξιακή ταυτότητα του τόπου. Με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις, το κοινό έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ποικίλες δράσεις, οι οποίες είναι οργανωμένες σε τρεις θεματικούς άξονες:

  1. ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ – Μνήμη και Ιστορία: Μουσεία και πολιτιστικοί χώροι ανοίγουν τις πύλες τους, αποκαλύπτοντας στοιχεία της ιστορίας και της συλλογικής μνήμης.
  2. Τέχνη και Πολιτισμός: Εικαστικές και ψυχαγωγικές δράσεις που προάγουν την καλλιτεχνική έκφραση και την πολιτιστική επικοινωνία.
  3. Αθλητισμός και Παιδεία: Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 10 χλμ και Περιπατητικός 800μ. συμμετοχής δρομέων από όλη τη χώρα, που θα τρέξουν στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας Οδού.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Άπειρο ή Έρωτας» από τον Θωμά Βουγιουκλή

Μια βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του Γαβριήλ Τσαγκαράτου στην Ξάνθη Την Παρασκευή 1 Νοεμβρί…