Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έβρος: «Λίφτινγκ» στα ευρήματα στον Τύμβο Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης

Έβρος: «Λίφτινγκ» στα ευρήματα στον Τύμβο Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης

0

Στόχος να δημιουργηθεί επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος καθώς και ένας ελκυστικός πολιτιστικός προορισμός για τον Έβρο και τη Θράκη


Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται το «λίφτινγκ» στα αρχαία ευρήματα -που χρονολογούνται μεταξύ 100-150 μ.Χ.- στον Έβρο. Προχωρούν οι μελέτες δημιουργίας μουσειακού κελύφους για τη συντήρηση, προστασία και ανάδειξη των μοναδικών αρχαιολογικών ευρημάτων στον ταφικό τύμβο της Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης στον Έβρο.

Στόχος να δημιουργηθεί επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος καθώς και ένας ελκυστικός πολιτιστικός προορισμός για τον Έβρο και τη Θράκη. Ο ταφικός τύμβος της Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης, από τους μεγαλύτερους τύμβους αυτοκρατορικών χρόνων, είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα όπου βρέθηκαν τροχοφόρα διατηρημένα σε τόσο καλή κατάσταση. Η ανασκαφή ξεκίνησε το 2002 και κράτησε δύο χρόνια.

Ερευνήθηκαν τέσσερις λάκκοι με υπολείμματα καύσεων τριών ανδρών και μίας γυναίκας, που συνοδεύονταν από πολυάριθμα χάλκινα, σιδερένια, γυάλινα και πήλινα κτερίσματα. Ακόμα, πέντε άμαξες με τα υποζύγιά τους καθώς και δύο ταφές πέντε επιπλέον αλόγων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μακροημέρευση των κουνουπιών και τον Οκτώβριο

Συνεχίζεται δυναμικά το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών – Μιλά στο «Ε» ο αντιπεριφερειά…