Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έληξε για άλλη μια φορά η διακρατική συμφωνία με τη Βουλγαρία για τα νερά του Άρδα

Έληξε για άλλη μια φορά η διακρατική συμφωνία με τη Βουλγαρία για τα νερά του Άρδα

0

Στον «αέρα» και πάλι οι αγρότες του βόρειου Έβρου. Μεγάλη ανησυχία για τη διαχείριση των υδάτων


Έληξε για άλλη μια φορά η διακρατική συμφωνία με τη Βουλγαρία για τα νερά του Άρδα.

Υπενθυμίζεται, ότι η παράταση έχει ήδη λήξει από τις 30 Σεπτεμβρίου, με τον αγροτικό κόσμο να ανησυχεί, καθώς βρίσκονται και πάλι στην ίδια θέση που ήταν και πριν από λίγους μήνες, θεωρώντας, πως οι νέοι όροι που θα εμπεριέχονται στη συμφωνία, η οποία και θα προκύψει κάποια στιγμή, θα είναι εις βάρος τους, γεγονός που θα δυσκολέψει πολύ την άρδευση των χωραφιών τους και κατ’ επέκταση θα προκαλέσει ζήτημα επιβίωσης των παραγωγών του Έβρου.

Όσο η Βουλγαρία θα βρίσκεται σε ένα συνεχή αγώνα σχηματισμού κυβέρνησης, όλοι πια κατανοούν, ότι η επίτευξη συμφωνίας δεν θα είναι μια υπόθεση που μπορεί να ολοκληρωθεί εύκολα. Βέβαια, ο υπουργός εκτίμησε, ότι τους επόμενους μήνες, πιθανόν και πριν το τέλος του έτους, θα καταλήξουν σε συμφωνία με τη γειτονική χώρα, ώστε να εξασφαλιστούν οι ποσότητες αρδευτικού νερού που χρειάζονται οι αγρότες.

Προς την κατεύθυνση ουσιαστικής λύσης της διαχείρισης των υδάτων στο βόρειο Έβρο, στη συνολική κατάσταση, ο κ. Σκυλακάκης, κατά την επίσκεψή του στην Ορεστιάδα ανακοίνωσε πως θα διατεθούν 5εκ. ευρώ για το φράγμα του Θεραπειού, λέγοντας συγκεκριμένα:

«Ξεκινάμε με 5 εκ. ευρώ που βάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, για την πλήρη αλλαγή του αρδευτικού φράγματος του Θεραπειού, τα νερά του Άρδα μπαίνουν στο σύστημά μας και είναι πάρα πολύ σημαντικό να αποκτήσει το φράγμα δυναμικότητα, έτσι ώστε να μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα νερά μιας εβδομάδας, για παράδειγμα και να είμαστε ανεξάρτητοι από τα ανεβοκατεβάσματα των υδροηλεκτρικών φραγμάτων, από τη Βουλγαρία». Ο υπουργός με σαφήνεια, ζήτησε, από τον περιφερειάρχη, μέσα στους επόμενους 3 μήνες, να ετοιμάσει τη σχετική μελέτη, για να προχωρήσει το έργο.

Πηγή: gnomionline.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κλιματική χρηματοδότηση για τις χώρες του Νότου και την Ελλάδα ζητά ο ευρωβουλευτής Σάκης Αρναούτογλου

Ο κ. Αρναούτογλου κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για άμεση και συντονισμένη δράση Στην Ολομ…