Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ελεύθερα μαθήματα του Θανάση Μουσόπουλου: Ο Αισχύλος και η τέχνη της τραγωδίας

Ελεύθερα μαθήματα του Θανάση Μουσόπουλου: Ο Αισχύλος και η τέχνη της τραγωδίας

0

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2024, από τις 19:00 έως τις 20:00, στο Μουσείο Ιστορίας Ελληνικής Ενδυμασίας του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης


Στην Ξάνθη, οι ενδιαφερόμενοι για το θέατρο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ελεύθερα μαθήματα με θέμα «Ο Αισχύλος (525 – 456 π.Χ.) Πατέρας της Τραγωδίας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2024, από τις 19:00 έως τις 20:00, στο Μουσείο Ιστορίας Ελληνικής Ενδυμασίας του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, που βρίσκεται στην οδό Αγ. Γεωργίου 1, 1ος όροφος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν το έργο του Αισχύλου μέσω σημαντικών κειμένων, όπως η «Ορέστεια» του Κώστα Βάρναλη, το έργο του Albin Lesky «Το μήνυμα της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας», καθώς και το έργο της Jacqueline de Romilly «Η έμπνευση και η Τέχνη του Αισχύλου».

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, παρέχοντας μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνηθεί η κληρονομιά του αρχαίου ελληνικού θεάτρου και η σημασία του Αισχύλου στην ιστορία της τραγωδίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

20 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι σε καμβά για την επέτειο των 100 χρόνων

Η εικαστικός, Ν. Μπαλτούνα παρουσιάζει ένα πρωτότυπο αφιέρωμα αγάπης με τίτλο «γιατί με &#…