Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκτός έδρας συνεδριάζει η Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ

Εκτός έδρας συνεδριάζει η Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ

0

Για την πρωτοβουλία της συνεδρίασης στο Βώλακα Δράμας μιλά στο «Ε» ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας & Πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας, κ. Πατακάκης

«Υπάρχει βέβαια θέληση από την πλευρά μας να πραγματοποιηθεί μία αντίστοιχη ενέργεια και σε κάποια άλλη περιοχή της περιφέρειάς μας, αλλά είναι κάτι που το ερευνούμε», όπως σημειώνει

 

Αυτή τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί, η Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης πρόκειται να συνεδριάσει δια ζώσης στον Βώλακα Δράμας. Μάλιστα η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Κ. Νευροκοπίου στο Κοινοτικό Κατάστημα του Βώλακα. Αξιοσημείωτο είναι πως για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί εκτός έδρας.

Αργ. Πατακάκης: «Για πρώτη φορά στην ιστορία βγαίνουμε και συνεδριάζουμε στην κοινωνία, δίπλα στους ανθρώπους που καθημερινά αγωνιούν για τη λατομική δραστηριότητα»

Σχετικά με την πρωτοβουλία, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας & Πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας κ. Αργύρης Πατακάκης, σημείωσε στο «Ε»: «Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πήραμε σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στην ιστορία βγαίνουμε και συνεδριάζουμε στην κοινωνία, δίπλα στους ανθρώπους που καθημερινά αγωνιούν για τη λατομική δραστηριότητα και ειδικά στον Βώλακα. Αφουγκραζόμενοι, λοιπόν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς και σε συνεργασία με τον δήμο Κάτω Νευροκοπίου, με τον δήμαρχο, αλλά και με τους αρμόδιους αντιδημάρχους για πρώτη φορά αποφασίσαμε να συνεδριάσουμε στο κοινοτικό κατάστημα του Βώλακα».

Σημείο αναφοράς ο Βώλακας για τη μεταλλευτική δραστηριότητα της περιοχής

Υπογράμμισε μάλιστα πως μετά τη συνεδρίαση θα ακολουθήσει επίσκεψη σε λατομικές επιχειρήσεις και ξενάγηση στην πλατεία του χωριού, προσθέτοντας: «ο Βώλακας είναι μία περιοχή στην οποία εξορύσσεται το μεγαλύτερο ποσοστό μαρμάρων στην περιφέρειά μας. Χαρακτηριστικά η Δράμα και η Καβάλα μαζί εξορύσσουμε το μεγαλύτερο ποσοστό, δηλαδή περίπου 85% του μαρμάρου σε πανελλαδικό επίπεδο. Οπότε είναι πολύ σημαντικό, είναι σημείο αναφοράς, καθώς προκύπτουν πολλά αιτήματα αδειοδοτήσεων λατομείων. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία και προς την κατεύθυνση του επιχειρείν που δίνει προστιθέμενη αξία, θέσεις εργασίας, τονώνει την τοπική κοινωνία, αλλά πρέπει να δούμε και το κοινωνικό, όπως επίσης και το περιβαλλοντικό αντίκτυπο, το οποίο και για εμάς έχει πολύ μεγάλη σημασία».

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι να βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας, να συνδιαμορφώνουμε απόψεις, να ακούσουμε προβληματισμούς. Άλλωστε, είμαστε άνθρωποι που καθημερινά θέλουμε να δίνουμε λύσεις», όπως δηλώνει.

Αργ.Πατακάκης: «Τη Δευτέρα το πρώτο βήμα»-«Υπάρχει θέληση και βούληση»

«Θεωρώ πως η συνεδρίαση θα έχει ένα θετικό αποτύπωμα και αποτέλεσμα. Υπάρχει βέβαια θέληση από την πλευρά μας να πραγματοποιηθεί μία αντίστοιχη ενέργεια και σε κάποια άλλη περιοχή της περιφέρειάς μας, αλλά είναι κάτι που το ερευνούμε. Πάντως κινούμαστε σε όλο το φάσμα, σε όλη την περιφέρεια. Θα ξεκινήσουμε, λοιπόν με το πρώτο βήμα τη Δευτέρα κι έπειτα θα αξιολογηθεί και θα πράξουμε αναλόγως. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει θέληση και βούληση να πάμε δίπλα στους δήμους και στις τοπικές κοινότητες», ενημερώνει αναφορικά με την σκέψη να επαναληφθεί μία παρόμοια πρωτοβουλία και αλλού.

 

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μέσω άκρας Δεξιάς απάντησε ο Μητσοτάκης στο Σαμαρά

Δεν αποδέχθηκε βολές και αιχμές περί υποχωρήσεων στα ελληνοτουρκικά. «Πού ήταν αυτοί οι πα…