Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έξι υποτροφίες για μεταπτυχιακό από το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»

Έξι υποτροφίες για μεταπτυχιακό από το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»

0

Το ποσό κάθε υποτροφίας ανέρχεται σε 6.000 ευρώ και αφορά στο σύνολο του χρόνου απόκτησης του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (μέγιστο 18 μήνες)


Το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» προτίθεται να χρηματοδοτήσει ως υποτροφία για το ακαδημαϊκό έτος 2024 – 2025 τις σπουδές έξι μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών του ΔΠΘ, οι οποίες/οι εκπονούν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στην Θράκη, στους επιστημονικούς τομείς:

  • της αγροδιατροφής,
  • της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και
  • της αντιμετώπισης της ξηρασίας.

Το ποσό κάθε υποτροφίας ανέρχεται σε 6.000 ευρώ και αφορά στο σύνολο του χρόνου απόκτησης του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (μέγιστο 18 μήνες).

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση του επιστημονικού – ερευνητικού δυναμικού το οποίο δραστηριοποιείται στην Θράκη σε επιστημονικά πεδία αιχμής και σε άμεση σχέση με τον παραγωγικό ιστό του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.

Οι υποψήφιου υπότροφοι θα πρέπει:

  1. Να είναι Έλληνες υπήκοοι και να διαμένουν στην Θράκη.
  2. Να είναι τελειόφοιτοι Πανεπιστημίων της Ελλάδας ή του εξωτερικού και να έχουν εγγραφεί σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών σχετικό με τα παραπάνω επιστημονικά πεδία.
  3. Να εκπονήσουν την μεταπτυχιακή τους διατριβή σε σχετικό με τα παραπάνω επιστημονικό πεδίο την οποία μετά την ολοκλήρωση και επιτυχή εξέταση θα καταθέσουν στο Ίδρυμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» παρέχοντας ταυτόχρονα και την εξουσιοδότηση της χρήσης των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Για περισσότερες πληροφορίες στο https://www.idryma-ampaltatzi.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης καταγγέλλει δυσλειτουργία στην χρηματοδότηση των σχολείων λόγω κατάργησης των σχολικών επιτροπών

«Οι σχολικές επιτροπές αντικαταστάθηκαν από ένα πολυδαίδαλο σύστημα επιτροπών και διαφόρων…