Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Εκδήλωση για τα «χρηματοδοτικά εργαλεία του αγροδιατροφικού κλάδου» από την ΠΑΜΘ

Εκδήλωση για τα «χρηματοδοτικά εργαλεία του αγροδιατροφικού κλάδου» από την ΠΑΜΘ

0

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του ΥΠΑΑΤ


Στις 10 Οκτωβρίου 2024, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως εταίρος του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας της Αγροδιατροφής DigiAgriFood, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Χρηματοδοτικά Εργαλεία του Αγροδιατροφικού Κλάδου» στην αίθουσα Γεώργιου Παυλίδη της Νομαρχίας Κομοτηνής.

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης, Νικόλαος Ευκαρπίδης, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που προσφέρει το έργο DigiAgriFood για την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα, επισημαίνοντας τη δέσμευση της Περιφέρειας να ενισχύσει την καινοτομία και την ψηφιοποίηση.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, εξειδικευμένα στελέχη παρουσίασαν τη λειτουργία και τον σκοπό των χρηματοδοτικών εργαλείων του αγροδιατροφικού κλάδου. Ο Γιάννης Αμαραντίδης, διαχειριστής του Έργου από το ΔΠΘ, αναφέρθηκε στις δυνατότητες του DigiAgriFood, ενώ ο Ευστάθιος Κεφαλίδης, γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Ροδόπης, παρουσίασε το ρόλο του Προγράμματος LEADER.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του ΥΠΑΑΤ, όπου η Κλεοπάτρα Πανοπούλου παρουσίασε το Πρόγραμμα Εγκατάστασης Νέων Γεωργών και ο Ευάγγελος Δελλής αναφέρθηκε στο Μέτρο Σύστασης Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών. Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, με στόχο την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων για την επιχειρηματική βιωσιμότητα στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο 83%-92% το clawback στα νοσοκομειακά φάρμακα

Έκρυθμη η κατάσταση λόγω υπερβολικών επιβαρύνσεων – Η επιστολή του ΣΦΕΕ προς τον Πρω…