Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ειδικό πρόγραμμα για τη Θράκη μέσω Βρυξελλών θα διεκδικήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ

Ειδικό πρόγραμμα για τη Θράκη μέσω Βρυξελλών θα διεκδικήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ

0

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση για την ενίσχυση της παρουσίας της Περιφέρειας στα κέντρα ευρωπαϊκών αποφάσεων


Στις 8 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων, πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες συνάντηση για την ενίσχυση της παρουσίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ) στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές, όπως η πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο, Σ. Γραμματά, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας, κ. Κωστόπουλος, και η γενική διευθύντρια Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε., Θέμης Χριστοφίδου.

Ο περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας με ευρωπαϊκούς θεσμούς για την περιφερειακή ανάπτυξη, ενώ στην αντιπροσωπεία της ΠΑΜΘ συμμετείχαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, με στελέχη της περιφέρειας.

Σύντομες τοποθετήσεις έκαναν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών οργανισμών, όπως ο Dr Johannes Luebking από την Ομάδα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ο Christoph Kuhn από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Τη συζήτηση συντόνισε ο Ευάγγελος Διβάρης, πρώην Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων.

Όπως πρόσφατα ενημέρωσε ο κ. Τοψίδης, στις προθέσεις της Περιφέρειας είναι η ενίσχυση και στελέχωση του γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες, με σκοπό την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών και η προσέλκυση ευρωπαϊκών πόρων για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στην περιοχή. Πρόκειται για έναν ιδιόκτητο χώρο του οποίου υπεύθυνος, ως άμισθος συνεργάτης ανέλαβε ο Αντώνης Γραβάνης. Σύμφωνα με όσαέκανε γνωστά ο κ. Τοψίδης, βασικός στόχος είναι η ενίσχυση του εξωστρεφούς χαρακτήρα του γραφείου για τη διεκδίκηση ειδικού προγράμματος για τη Θράκη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την εφαρμογή «Panic Button» χορηγεί το Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής του ΚΕΘΙ

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν Το Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής του Κέντρου Ερευνών για Θέμα…